Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

En grupp kurdiska demonstranter trängde sig in på TT:s redaktion

Av Redaktionen, 2016-01-06
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Runt 25 kurdiska demonstranter trängde sig in på TT:s redaktion i Stockholm under tisdagen. De ville framföra sin kritik mot hur svenska medier beskriver situationen för kurder i Turkiet.

Det var strax innan halv sex under tisdagseftermiddagen som en grupp kurdiska demonstranter trängde sig in på TT:s redaktion i Stockholm. En ensam medarbetare försökte stänga igen dörren men kurderna lyckades tränga sig förbi medarbetaren.

— Det var väldigt obehagligt, säger TT:s nyhetschef Lars Brandelius.

Polis tillkallades till platsen och efter cirka femton minuter dök de upp. Polisen tog identitet på alla aktivisterna, som uppgav sig företräda olika kurdiska föreningar.

— De hade plakat och olika dokument som de ville visa. De ville framföra sin kritik mot hur svenska medier beskriver situationen för kurder i Turkiet, säger Vicktor Olsson, inrikeschef på TT.

Polisen avhyste demonstranterna från platsen och de misstänks nu för olaga intrång och brott mot ordningslagen.

Nordfront har tidigare skrivit om hur en grupp kurdiska demonstranter ockuperade riksdagens entré i december för att uppmärksamma situationen för kurderna i Turkiet.

Vi protesterar mot situationen i Turkiet, där den turkiska staten i ett års tid har belägrat kurdiska städer och fört ett både psykiskt och fysiskt krig mot kurder och dödat civila, sa en av aktivisterna då.

Källa:
Demonstranter tog sig in på TT


  • Publicerad:
    2016-01-06 08:45