I förra ’Månaden som gått’ talade jag en del om att avsluta december månad med stil men att se fram emot januari 2013. Uppmaningen om att blicka mot januari gjordes därför att jag hade på känn att december skulle bli en lite sämre månad. Med jul- och nyårsfiranden (inför, under och efter) hade jag helt enkelt inga större förväntningar på den kommande månaden. Kanske skulle ingen orka mäkta med att skriva en enda rad till Nordfronts hemsida – eller kanske bara leverera skräpartiklar. Jag hade dessbättre helt fel.

Månaden som gått:

I Månaden som gått reflekterar chefredaktören Fredrik Vejdeland över den gångna månaden och visar hur arbetet utvecklats och kommer att fortskrida. Statistik varvas med analyser och visioner i olika ämnen som rör Nordfronts arbete.

Nya nyhetsredaktionens första månad
Det viktigaste först. Nordfront rapporterade i början av månaden om att Martin Saxlind blivit ny nyhetsredaktör. Därefter följde vi upp med en intervju där vi kände nyhetsredaktören på pulsen och ställde frågor om hans mål och visioner. Under månaden har vi redan sett stora förändringar i notisflödet, vilket också har noterats av läsarna. Signaturen ’UngPå90talet’ kommenterade: ”Jag tycker Nordfront gått från ’Patriot’, och en sida för de närmast sörjande, till en av de absolut bästa alternativa nyhetsmedierna.” En annan läsare, ’Ulof’, hade svårt att hänga med: ”Jag tycker nyhetsredaktionen gör ett riktigt bra jobb. Var bra innan också, men med utökad personal har ni verkligen fått ett riktigt bra flöde på senaste nytt. Nästan så att man inte hinner läsa notiser innan de försvinner från första-sidan :-).”

Faktum är att vi vill just att Ulof och andra läsare ska ha svårt att hinna med. Nordfront ska vara proppat med så mycket nytt att man måste följa hemsidan nästan slaviskt för att hänga med. För även om den mest effektiva kampen sker utanför Internet så kan vi i nuläget inte bedriva gatukamp, eller annan kamp, 24/7. På Internet måste det finnas alternativ och det är där Nordfront kommer in, som förmedlare av nyheter för svenskar och som ett forum för ideologisk och politisk skolning. Nordfront är garanten för att du (eller vi) inte proppar våra hjärnor fulla med skräp från Hollywood under den tid som vi inte arbetar eller bedriver annan kamp. Denna reningsprocess är dessutom helt gratis!

Martin Saxlind.

Martin Saxlind.

Pepparkaksgubbar – de politiskt inkorrekta och de ouppfostrade
En av de mer populära artiklarna under månaden var den om Lucia och de politiskt inkorrekta pepparkaksgubbarna. Men bäst artikel, enligt min mening, var den som publicerades precis innan, ”Ensamkommande – ’unga bortskämda män’” av Paulina Forslund och Johan Lindblad. Att besöka möten om integration och invandring är viktigt och i detta fall fick vi veta vad i alla fall en del av dem som tar hit de ensamkommande egentligen anser om skäggbarnen. Kvinnofientliga, ouppfostrade, lata, egoistiska och vana att bli uppassade var några av betygen. Inte direkt sådant som kommer fram i vanlig massmedia, men däremot på Nordfront.

Den omstridde konstnären Dan Park skapade en egen pepparkaksgubbe med afrokrull.

Den omstridde konstnären Dan Park skapade en egen pepparkaksgubbe med afrokrull.

Justitiekanslerns svängning
Som vanligt blev Nordfront JK-anmäld av någon ovän av det fria ordet (min gissning är Åsa Linderborg) men denna gång valde Justitiekanslern att fria hemsidan. Intressant nog har JK här valt att fria benämningen ”den internationella finansjudendomen” i artikeln ”Klas Lund svarar” medan man tidigare valt att döma för ”finansjuden”. Framöver kommer vi alltså skriva om ”den internationella finansjudendomen”, men mena något annat.

Massmedia skrev naturligtvis inte om att Nordfront friades av JK. Man har medvetet valt att skriva om enbart åtal och fällande domar, i syfte att upprätthålla bilden av att nationella bedriver olaglig verksamhet. Det blev dock en nyhet på Flashback.

2817

Blodiga knivar och ”nazistexperter”
Månaden som gått bjöd också på en del humor. Vår kock under Aktivistdagarna, Stefan Lund, berättade kryptiskt om blodiga knivar i köket under Aktivistdagarna, Pär Öberg bemötte ”nazistexperten” Anna-Lena Lodenius försök att få förstahandsinformation om vår rekrytering och Robert Eklund besvarade en en intervju med såväl intervjusvar som egna frågor tillbaka.

Anna-Lena Lo.

Anna-Lena Lo.

Debatt, kultur och aktivistdagar
Thord Eriksson skrev under Nordfront Debatt om det ohållbara i dagens välfärdssystem och skapade återigen debatt i kommentarsfältet. Åsa Andersson utförde ett bra stycke kulturreportage om hur en svenskfientlig kulturhatare smutsar ner Anders Zorns konst. På tapeten var också främlingsupploppet i Göteborg och de dubbla måttstockar som existerar i media när mångkulturen spårar ur. I övrigt handlade månadens första dagar om Aktivistdagarna, som denna gång gick under temat ”Kampens allvar”. Från Aktivistdagarna publicerades även en film och en artikel om Klas Lunds föredrag.


Åsa Linderborg – hataren vi älskar
December månad har annars handlat en hel del om Aftonbladet-kulturs kampanj ”Granska skiten”, som vi rapporterat om så fort Åsa Linderborg med anhang gått ut med nya dumheter. Kulturchefen Åsa Linderborg refererade till de nationella nättidningarna som obehagliga, tokiga ”järnrörssajter”. Vi är ”skit”, enligt Åsa Linderborg, och vi bär tydligen också ansvaret för hennes groteska drömmar och människors underlivsfantasier.

åsa_linderborg

Åsa Linderborg hade naturligtvis höga förhoppningar om att hennes kampanj skulle leda till något konkret. Nu vet vi att den inte ledde till någonting, förutom ännu fler besökare till de ”hatsajter” som hon hatar. Linderborg har dessutom under en månads tid hoppat på sina meningsmotståndare på ett sådant klantigt sätt att flera av hennes journalistkollegor kritiserat det kontraproduktiva tillvägagångssättet och öppet ifrågasatt kampanjen.

Men ingen ska inbilla sig att Åsa inte försökte. Med ljus och lykta letade hon efter någon åtalbar artikeln för att kunna, som hon själv uttalade till Medievärlden, ”sätta dit dem”. När detta visade sig lättare sagt än gjort började hon ge sig på kommentarerna. Och för femtioelfte gången så kan vem som helst skriva en kommentar i Nordfronts kommentarsfält. Det kan vara Åsa Linderborg eller Expo som skickar in trollkommentarer som de sedan fördömer. Med tanke på Åsa Linderborgs uttalande om att hälften av alla besökare på de nationella nättidningarna är journalister (den gigantiska överdriften hade som syfte att underminera vårt ökade läsarantal) är det i så fall rimligt att de också står för en stor del av trollkommentarerna.

När ingenting fungerade som det skulle tog Åsa Linderborg till ett beprövat knep – gråten. Helt plötsligt hade Åsa Linderborg utsatts för allehanda hot och sexistiska telefonsamtal mitt i natten. Linderborg drog dessutom in sin son i det hela som i hennes dröm skulle ha blivit stympad [!] av nationella – något som naturligtvis ska ha varit de nationella hemsidornas fel. En enad journalistkår ställde sig naturligtvis bakom Åsa Linderborg, som visat civilkurage och ditt och datt. Huruvida Åsa Linderborg faktiskt utsatts för dessa saker finns det inga belägg för, men hon lyckades i alla fall för en sekund med att dölja kampanjens misslyckande.

De som har hängt med i Åsa Linderborgs alla utspel kan nog komma till slutsatsen att hon är själva definitionen av en hatare. Trots att hon säger sig vara ”yttrandefrihetsfundamentalist” så hatar hon att ”hatsajter” som Nordfront existerar. Hennes språkbruk och sätt att se på sina meningsmotståndare avslöjar henne som det hon anklagar andra för – hatisk. Kanske är det helt enkelt en form av hatkärlek; Åsa Linderborg älskar att ha någon att hata för att därmed framstå som en kärleksfull person. Åsa Linderborg tillhör nämligen de självutnämnda ”goda krafterna” och sådana behöver sin ondskefulla motpart för att bekräfta sig själv.

Men vi hatar inte hataren Åsa Linderborg. Vi tycker att det är bra att hon finns. Vi tycker däremot synd om henne som bär på så mycket hat. Eftersom Åsa enligt egen uppgift läser på Nordfront varje dag så vill vi framföra att hon är i våra hjärtan. Vi ses under 2013. Kram på dig…

linderborg_i_hjärta_6


  • Publicerad:
    2013-01-03 22:09