Denna månad blev det jag som fick dra det kortaste strået och skriva om Motståndsrörelsens aktiviteter under den gångna månaden. Nej det är faktiskt en frivilligt vald uppgift, men det är sannerligen ett riktigt grovgöra ändå. Inte för att det är tråkigt eller svårt att lyfta fram Motståndsrörelsen på ett bra sätt. Nej snarare för att det finns så otroligt mycket bra som händer i vår organisation i hela landet, ja faktiskt till och med utanför Sverige, att det är väldigt svårt att välja vilka av alla godbitar man ska plocka ut.

Inte bara positivt
Något som kommit att bli Motståndsrörelsens signum i den politiska sfären bland alla skönmålare och vinklare i politiska partier från alla läger, är att vi alltid ska vara ärliga även om sanningen skulle vara negativ. Vi börjar därför med det som inte är så bra. Antalet kamprapporter under juni månad har av olika anledningar varit något färre än vad de var i maj. Det har varit fortsatt god aktivitetsnivå, framförallt under månadens första hälft och en hel del rapporter har kommit in, men man önskar att man varje månad hade kunnat säga att de ökade. Så skärpning alla ni där ute – ut på gatan i sommarvärmen (nåja lite sol har vi ju faktiskt haft) och låt oss om en månad kunna konstatera att juli månad var fantastiskt bra sett även till antalet kamprapporter!

Traditionell aktivism varvad med mer originell
Med det antal rapporter vi fått in och den höga kvalitén på många av dem kan vi ändå konstatera att vi är bra, trots det lite lägre antalet kamprapporter. Det har bedrivits traditionell aktivism på flera orter. Allt från sedvanlig gatuaktivitet i Kristianstad till den lite mer annorlunda och uppmärksammade propagandaspridningen i Stockholm och Uppsala där man kastade tusentals små pappersremsor med “Nordfront.se” tryckt på båda sidor upp i luften som konfetti vid stora samlingsplatser. Känner jag nästeschef Emil Hagberg rätt så är både detta och andra typer av lite mer originella aktiviteter något som vi kommer få se mer av i Stockholmsregionen framöver.


Nationalsocialistiska aktivister – en vanlig syn på Kristianstads gator.


Konfettiregn i Stockholm

Om man nu inte tvunget vill sticka ut så mycket fungerar flygbladsutdelning i postlådor alldeles utmärkt för att sprida budskapet. Aktivisterna från Valdemarsvik skickade in denna rappport där alla flygbladutdelares stora dröm tycktes uppenbara sig. Har ni sett så många postlådor på samma ställe innan?

Ett skolexempel på riktigt bra basaktivism under juni var på den lilla orten Röstånga där de 850 nuvarande invånarna ska berikas med 170 nya flyktingar vilket innebär en befolkningsökning på ca 20%. I Röstånga fick samtliga hushåll motta flygblad från kampanjen ”Massinvandringen – en tickande bomb!”. Precis som jag kommenterade till kamprapporten så kommer nog Motståndsrörelsen få all anledning att besöka Röstånga snart igen.

Mediauppmärksamhet
Även om man inte har ovanligt stora flyktingströmmar eller ovanligt många postlådor samlade på samma ställe så är basaktivism ändå det Organisationens grund måste vila på i nuläget och även vanliga flygbladsutdelningar kan ge oss mycket uppmärksamhet. I både Tomelilla och Skövde föranledde aktivismen till lögnaktiga tidningsartiklar. I bägge artiklarna lyftes vi fram felaktigt, men förhoppningsvis leder de ändå till något positivt för oss då många svenskar har lärt sig att ta medias ord med en stor nypa salt.


Flygbladsutdelning i Skövde med efterföljande träning ledde till hetsrubriker i Skövde Nyheter.

Mer i ämnet falsk media är när Motståndsrörelsens Paulina Forslund  blev intervjuad av den norska tidningen Bra Damer om sitt engagemang som kvinnlig nationalsocialistisk aktivist. Trots att tidningen försökte vinkla reportaget så negativt de förmådde så får vi konstatera att det var ett bra jobb av Forslund som förhoppningsvis har ökat intresset för Organisationen i Norge. 

Interna aktiviteter
En viktig sak att komplettera basaktivismen med är aktiviteter av mer intern karaktär som stärker oss såväl som individer och som helhet. Interna aktiviteter har det varit gott om denna månaden. Framförallt Pär Sjögren och Näste 5 är mycket duktiga på denna punkt och de har under månaden bl.a. anordnat två stycken föredrag. Ett om Massinvandringen av Pär Öberg i Mora och ett om K.G. Ossiannilsson och den svenska arbetarrörelsen i Borlänge. Föredragshållaren har tidigare i år gästat oss i Skåne om ett liknande ämne och jag är helt övertygad om att det var lika intressant i Borlänge som det var när han höll föredrag för oss. Det har också hunnits med att besöka en kultur och familjedag i Älvdalen. Värt att nämna utanför Dalarna är vandringen i Vättlafjälls vackra naturreservat och det otroligt trevliga midsommarfirandet i Skåne. 


Övriga Norden
För att hitta juni månads kanske absolut största händelse måste vi söka oss utanför Sverige. Den stod våra kamrater i Finland för med sina aktivistdagar den 16:e Juni med temat ”Aktivism och kampsport”. Där hade även vi svenskar en delegation på plats som fick svettas under ”finska ringen” och stärka kamratskapsbanden med våra kamrater i öst. Finska motståndsrörelsen imponerar allt mer.


Samling på Finska motståndsrörelsens aktivistdagar.

Juli ännu bättre?!
Hur ska vi nu överträffa allt detta under juli månad? Jag är övertygad om att vi klarar det fint då jag råkar veta att en hel del intressanta saker redan finns inplanerat på schemat. Ni aktivister, medlemmar och sympatisörer runt om i landet som inte har några planer ännu, er vill jag tipsa om att det är affischeringsväder nu. Så vi ses på gatan med limburken i hand kamrater!

 


  • Publicerad:
    2012-07-05 20:16