KULTUR. Till sitt nya filmprojekt ”Om det oändliga” söker filmregissören Roy Andersson en man som liknar Adolf Hitler. 

Filmregissören Roy Andersson

Den svenska filmregissören Roy Andersson ska göra en ny film där Hitler ska porträtteras.

Filmregissören Roy Andersson arbetar just nu med sitt nya filmprojekt som går under namnet ”Om det oändliga”. Filmen kommer att utspela sig i både dåtid och nutid där ett antal historiska personer kommer att figurera framför kameran, bland annat regenten Ivan den förskräcklige men även Adolf Hitler.

Men någon Hitler har inte Andersson och filmskaparna hittat än och efterlyser nu en person som kan porträttera det tidigare nationalsocialistiska Tysklands ledare. Det ställs dock inga krav på erfarenheter av skådespeleri, utan det filmskaparna söker är en en man mellan 50-70 år, cirka 173 cm lång med ”en markant näsa och ett lite svullet ansikte”. Intresset har redan varit stort med många sökande, men ännu har inte den rätta infunnit sig.

— Det är så intressant att så många vill spela Hitler. Men Hitler är ju en riktig magnet. Intresset för honom är oändligt stort hela tiden, säger Andersson.

Arbetet är just nu i full gång med att färdigställa bunkern där filmens Hitler ska befinna sig i en sekvens som utspelar sig under krigets sista dagar.

Roy Andersson debuterade 1970 med filmen” En kärlekshistoria” som handlar om tonårskärlek. Efter det har han sporadiskt gjort filmer med med ojämna mellanrum.

Anderssons senaste filmer har rönt mycket stor uppmärksamhet och han har vunnit många priser världen över som anses som hedervärda i filmbranschen. En röd tråd som följer i hans filmer har varit frågan om så kallad kollektiv “vit skuld” där allt ifrån svensk historia och slaveriet ständigt varit återkommande teman.

Källa:
Roy söker efter Hitler


  • Publicerad:
    2016-05-30 17:50