MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Maj månad inleddes med den största nationella demonstrationen på åratal, men vad hände sen? Läs rapporten om månadens kamparbete i Norden.

borlänge

1 maj–demonstration i Borlänge mot storfinans och folkförrädare. Antagligen är du som läsare på Nordfront redan välbekant med denna aktivitet, men att för den sakens skull utelämna den ur månadsrapporten vore en skymf.

350 kvinnor och män under grön-vit-svart baner fullkomligt ägde Borlänge denna dag. Motdemonstranterna i det närmaste uteblev med undantag av några enstaka dreadlocks-figurer, ett mindre gäng förargade clowner och en proffsdemonstrerande adopterad negress. En hel del åhörare var på plats vid slutdestinationen, trots polisens försök att hålla dem ute, och talen på både svenska, finska och norska avlöpte precis enligt planerna.

Demonstrationen blev den största nationella på flera år och den största nationalsocialistiska på ännu längre tid tillbaka och fick medieuppmärksamhet i stort sett i hela världen!

Några kanske hade väntat sig att detta skulle suga ut organisationens krafter för ett tag framåt och att visst vakuum skulle uppstå i aktivismen, men redan på vägen hem från Borlänge påbörjades kamparbetet igen. Med facit i hand kan vi säga att hela månaden fortlöpte med ett mycket högt tempo på aktivismen.

Europadagen firades med att EU-flaggor beslagtogs och brändes i hela landet. I centrala Stockholm, Göteborg och Kalmar gjordes det offentligt för allmänheten med tillhörande tal. En annan typ av flaggbränning skedde också i Blekinge där homolobbyn perverterat sig fram med sina ”Pride-dagar” och lokala aktivister därför eldade upp regnbågsflagg.

I Skaraborg har aktivismen verkligen ökat på senaste tiden och detta har inte gått fientlig media förbi. Radio P4 Skaraborg har under månaden i runt 20 (!) olika sändningar rapporterat om Motståndsrörelsen, kartlagt aktivister och intervjuat människor, framförallt meningsmotståndare. Motståndsrörelsen har svarat på detta med än mer ökad aktivism i området och under maj har bland mycket annat radiobyggnaden spärrats av och en offentlig flygbladsutdelning i Skövde har genomförts. Flera var de Skövdebor som kom fram till aktivisterna och skojade om Radio P4:s reportage och uppmuntrade till fortsatt kamp!

p4-skaraborg

Annat som hänt i landet under maj är bland annat deltagande med försäljningsbord på Sunnansjö vårmarknad, offentliga aktioner i Emmaboda, Hudiksvall, Ystad, Eskilstuna, Nybro och Kalmar, avspärrning av en dekadent ”konst”-utställning i Göteborg och våra aktivister utgjorde även majoriteten på plats under Antirasistisk forum i Ludvika.

kollage-maj1

Ordinär propagandaverksamhet och interna aktiviteter såsom föredrag, träning, studiecirklar, sociala tillställningar och vildmarksvistelser har genomförts i hela landet. Flera är de kampgrupper som passat på att propagera inför och under större lokala arrangemang i deras kommuner såsom under medeltidsveckan i Landskrona, Vätternrundan i Motala, ”Tassemarten” i Hammarö och bakluckeloppisen på Norra fältet i Karlstad. Flygblad, affischer, plakat, banderoller och klistermärken har också spridits i exempelvis Malmö, Lidköping, Ystad, Eslöv, Örnsköldsvik, Falun och Lycksele. Aktivisterna i Umeå utannonserade också i slutet av månaden att de ämnar dra igång med självförsvarskurser för allmänheten.

kollage-maj2

Allt som allt har 217 aktiviteter rapporterats in under månaden utöver de på Europadagen. Räknar vi in alla flaggbränningar som genomförda aktiviteter har vi åter igen slagit aktivitetsrekord, men det är inte så kul att slå rekord varenda månad och därför väljer jag att inte räkna in detta. Så, bättre kan ni! 😉

eslöv

Att Motståndsrörelsen ständigt växer är dock svårt att inte ta notis om. Även Expo har under månaden rapporterat om detta och visar i sin årliga rapport att vi mer än dubblerat vår aktivism under 2015 och att vår organisation stod för ca 80% av aktivismen i den ”rasideologiska miljön”.

styrkeförhållande

Även i Norge växer organisationen så det knakar. Haakon Forwald skrev en månadsrapport likt denna artikel för de som är intresserade av att läsa mer om vad som hänt där, men några av russinen i kakan är att vi under maj slagit aktivitetsrekord i Norge, att Motståndsrörelsens politiska program Vår väg släppts i tryckt form, att aktivisterna gör bättre aktiviteter och är mer offentliga nu än tidigare och att PST:s (Norges motsvarighet till SÄPO) trakasserier ökat rejält som ett kvitto på framgångarna!

Mai-måned-norge

I Finland har organisationen under månaden fått ännu mer medieuppmärksamhet än vanligt med anledning av förrädaren Henrik Holappas utspel. Offentliga aktioner har utförts i Helsingfors och Jyväskylä och i Tammerfors rengjordes ett krigsmonument rest för Mannerheim som rödingar vandaliserat på 1 maj. Kampen lever alltså även i Finland!

finlandmaj

Som tidigare nämnt blev det alltså ingen tystnad efter 1 maj-demonstrationen. Tvärtom har det varit en månad i full fart, högtidligt igångsparkad av demonstrationen i Borlänge. All aktivism Nordiska motståndsrörelsen utför är sprungen ur kärleken till vårt folk med en skarp udd riktad mot de som går emot detta intresse d.v.s. storfinansen och folkförrädarna – således var inte bara demonstrationen utan hela maj månad en del av kampen mot dessa illasinnade krafter. Nu i juni är det allas vår plikt att göra vad vi kan så att de som motarbetar vårt folk får ligga sömnlösa även denna månad!


  • Publicerad:
    2016-06-07 22:50