INRIKES. I måndags blev en pojke knivhuggen i halsen av en annan pojke på en grundskola i Göteborg. Nu har pojken dött av sina skador.

Det är tidningen Göteborgs-Posten som berättar att pojken nu har avlidit. I måndags blev han attackerad av en annan pojke på Utmarksskolan i Kortedala i Göteborg. Pojken blev attackerad med kniv och fick skador i halsen. Den skadade pojken fördes med ambulans till sjukhus för akut vård. Åklagaren Mats Ihlbom meddelar under onsdagen att pojken dött av sina skador. Ihlbom berättar vidare att de har påbörjat en utredning om mord. Han menar att utredarna har en god uppfattning om vad som pågick under händelsen.

Den avlidne pojken gick i årskurs sex och den andra pojken uppges vara i ”liknande ålder”, under 15 år gammal. Händelsen ska ha skett på en parkering i anslutning till grundskolan. Den misstänkte minderåriga gärningspersonen greps i sin bostad på måndagseftermiddagen och har nu omhändertagits av sociala myndigheter.

Fallet kommer inte leda till åtal eftersom att den misstänkte gärningspersonen är under 15 år gammal, brottsutredningen kommer endast ge socialtjänsten underlag för vilka insatser de behöver genomföra mot den misstänkte. Marie Åhman, kommunikatör på grundskoleförvaltningen kommenterar händelsen:

— Det är ju så oerhört tragiskt så det är svårt att finna ord. Vi har elevhälsan och kristeam på plats på skolan i nuläget för att stötta rektor, medarbetare och elever. Just nu håller vi på att försöka samla oss kring vad som har hänt.


  • Publicerad:
    2020-04-02 12:55