INRIKES. En person skadades när fotbollssupportrar avfyrade nödraketer och fyrverkerier vid Stockholms stadshus på måndagskvällen. Polisen utreder händelsen som brott.

Foto: privat.

Vid 19.30-tiden på måndagskvällen fick polisen i Stockholm in larm om att det avfyrats ett flertal nödraketer och fyrverkerier vid kajen och området runt stadshuset. En person skadades lindrigt vid händelsen och fick uppsöka sjukhus för vård.

Polisen sökte under kvällen med helikopter efter ett 20-tal personer som setts försvinna från platsen.

— Vi har fått in flera vittnesuppgifter från platsen och även andra tips. Ett tjugotal personer ska ha dragit iväg i bilar efter smällarna, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Senare på kvällen publicerade supporterklubben Black Army Stockholm bilder av händelsen på sin hemsida, där den beskrivs som ett firande av fotbollslaget AIK:s 130-årsdag. En tweet med liknande innehåll publicerades också.

Polisen utreder nu brott mot ordningslagen och vållande till kroppsskada eftersom det är olagligt att avfyra nödraketer utan att befinna sig i nöd. Inget tillstånd hade heller getts för fyrverkerierna.


  • Publicerad:
    2021-02-16 12:40