INVANDRARBROTTSLIGHET. Flera människor skadades i skottstriden i Helsingborg 30 juni. På natten till söndagen anhölls en av brottslingarna. Han är sedan tidigare känd av polisen.

Flera personer skadades i en skottstrid i på Söder i Helsingborg på lördagen 30 juni. Polisuppbådet på brottsplatsen var stort och ljudet av deras sirener blandades med ambulansernas på vad som utgjorde en smått märklig kombination av kaos och vardagslunk med förbipasserande medborgare.

En av de män som skottskadades har anhållits. Han greps kort efter att han togs in på sjukhuset. Klockan 02.25 anhölls han för misstänkt mordförsök.

Mannen greps kort efter det att han anlänt till sjukhuset. Klockan 02.25 anhölls han, misstänkt för mordförsök.

— Han skadades vid skottlossningen men har inga allvarliga skador. Han är känd sedan tidigare, säger Kenneth Andersson vid Helsingborgspolisen.

Efter konfrontationen vårdas fyra män på sjukhus med skott- eller skärskador. Tre av dem är allvarligt skadade.

Nordfront har tidigare rapporterat om den undersökning som visar att Söder i Helsingborg är det område som upplevs som mest otryggt i Skåne. Som svar på den rapporten sade Socialdemokraternas kommunalråd Ola Möller som själv bor på Söder att han inte känner igen sig i den bild som rapporten förmedlar av Helsingborgsbornas erfarenheter och otrygghetskänslor.

Inte heller polisinspektör Jonas Berg med 20 års erfarenhet av området vill erkänna att medborgarnas otrygghetsbild är rättvisande.

Se klipp nedan från området i under händelsen, filmat med en mobil enhet. Kommentarerna till klippet är i de flesta fall inte nådiga. Någon noterar att man bland annat ser hur en man ligger kvar på marken efter alla slag och sparkar, men polisen går inte ur bilen för att rädda personen. Invandrare sparkar och utövar ultravåld medan polisen bara verkar stå och och titta på.

Naturligtvis måste en polis i varje situation göra en riskbedömning, men för en utomstående ser det illa ut. Kommentarerna kan sammanfattas i signaturen George Weed Bush’ enda mening: ”F*n ta er alla som gjorde detta möjligt i Sverige”.

Källor:
Flera skottskadade i Helsingborg
Skottskadad man anhållen i Helsingborg


  • Publicerad:
    2018-07-01 12:45