Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

En tillbakablick på kampåret 2017 i Norge

Av Haakon Forwald, 2018-01-09
haakon.forwald@nordfront.net

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsens ledare i Norge, Haakon Forwald, summerar här organisationens arbete och dess höjdpunkter i Norge under förra året.

2017 har varit ett fantastiskt år för Nordiska motståndsrörelsen i Norge – ett av de bästa någonsin. Återigen har vi flyttat fram våra positioner och gjort stora framsteg. Återigen har vi slagit rekord och återigen har vi skrivit historia.

Vi har genomfört offentliga aktiviteter, protestaktioner, föredrag och rikstäckande aktiviteter. Vi har hållit en skyhög aktivitetsnivå, genomfört radikala aktioner och haft rekordmånga besökare på Frihetskamp. Sist, men inte minst, så har vi genomfört den första nationalsocialistiska demonstrationen i Norge sedan andra världskriget!

Det är med andra ord inte särskilt underligt att 2017 också var året då fiendemedia hetsat som mest mot organisationen och systemet jobbat på högvarv med att försöka sätta käppar i våra hjul. Vi har vind i seglen, och det märker dem!

LÄS ÄVEN: Motståndsrörelsens verksamhet i Sverige 2017

Jag har i år valt att dela upp min årsrapport i två artiklar. I denna artikeln vill jag främst fokusera på höjdpunkterna från fjolåret. Nästa artikel kommer att bli en mer personlig och reflekterande artikel med fokus på fjolåret, men också 2018 och vilka planer vi har för det kommande året. För tro mig, vi har planer!

JANUARI

– Offentlig aktivitet i Ski centrum

Aktivister från Rede 1 och Rede 2 genomförde den 21 januari en offentlig flygbladsutdelning i centrala Ski. Aktiviteten var mycket lyckad och stora mängder flygblad delades ut, och många trevliga samtal fördes med folket.

Ett mindre irritationsmoment, i form av några mindre begåvade invandrarungdomar, försökte att sabotera aktiviteten, men blev tillrättavisade av aktivisterna och lämnade platsen.

Se en film från aktiviteten:

– Aktivism på ”förintelsens” minnesdag

Traditionsenligt genomförde Motståndsrörelsen i Norge även i år en större rikstäckande aktion på den internationella minnesdagen för ”förintelsen”. Affischer och flygblad med information om den så kallade ”förintelsen” sattes upp och delades ut vid många av landets universitet, gymnasies- och högstadieskolor.

Traditionsenligt valde också lögnpressen detta året att inte uppmärksamma aktionerna överhuvudtaget.

Se film från aktionen:

FEBRUARI

– Dresdenaktioner över hela Norge

Nordiska motståndsrörelsen genomförde i mitten av februari en rad aktioner över stora delar av Norge för att väcka uppmärksamhet kring de allierades terrorbombningar av den tyska staden Dresden, som skedde mellan den 13 och den 15 februari 1945.

I kombination med omfattande aktivism, som lockade nya läsare till Frihetskamp, publicerades även artiklar om de krigsförbrytelser som skedde i Dresden för 72 år sedan.

Se film från Dresdenaktionen:

– Offentlig aktivitet i Kristiansand

Aktivister från Motståndsrörelsens Rede 2 genomförde en offentlig flygbladsutdelning på Sørlandssenteret i Kristiansand. Centret var denna dag proppfullt med besökare och hundratals flygblad kunde delas ut under aktionen.

– Avspärrningsaktion i Oslo

Aktivister från Rede 1 genomförde i mitten av februari en avspärrningsaktion mot Tekniska museet i Oslo. Detta med anledning av utställningen ”Grossraum”, som svartmålar och för fram grova lögner om nationalsocialismen och Tredje riket. Förutom att spärra av huvudingången sattes även affischer upp i området.

– Lögnpressen konfronterades

Det var mot slutet av februari som Pär Öberg och undertecknad konfronterade ett NRK-team som hade uttryckt önskemål om att genomföra intervjuer med representanter från Motståndsrörelsen.

Vi hade i förväg fått ta del av information om att journalisterna från statliga NRK hade bedrivit omfattande trakasserier mot organisationens medlemmar och sympatisörer – som bland annat gick ut på alltifrån hot om uthängning med namn och bild till kontaktande av familjemedlemmar.

Utöver detta hade vi från säkra källor fått veta att NRK satt på information som man fått från den norska säkerhetstjänsten Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Planen var, skulle det senare visa sig, att intervjuerna skulle bli en del av en serie av hetsartiklar som kom att publiceras av NRK.

LÄS MER: Norsk säkerhetspolis använder media för att bekämpa dissidenter!

Utrustad med både kamera och diktafon blev journalisterna Olav Døvik och Øyvind Bye Skille konfronterade. Døvik ställde sig helt oförstående till att medlemmar i Motståndsrörelsen ska ha blivit trakasserade, och försökte att ursäkta sig med att det kunde ha handlat om ”upplysning” till personer som eventuellt skulle komma att omnämnas eller bli igenkända i ett reportage.

På frågan ”Kan du med handen på hjärtat förneka att ni har fått upplysningar från PST?”, svarade Olav Døvik trevande att de ”inte kunde kommentera var de hade fått sina upplysningar ifrån” och tittade därefter nervöst och med vacklande blick ned i bordet.

För oss var detta, i kombination med tidigare nämnda upplysningar och NRK:s trakasserier av mer eller mindre anonyma medlemmar, bekräftelse nog. Efter en kortare verbal urladdning avslutades samtalet med ett ”Ni kan dra åt helvete!”, varpå vi lämnade lokalen och NRK:s journalister fick köra sina fem timmar tillbaka till Oslo – utan någon intervju med organisationen.

MARS

– Kampanj mot lögnpressen

Som en följd av hetskampanjen, som främst kom från NRK, genomförde Nordiska motståndsrörelsen en veckas lång aktionskampanj mot lögnpressen. Veckan inleddes med fanhissning i en rad norska städer, för att visa att motståndet lever och inte låter sig knäckas av simpel hets i lögnpressen.

Kampanjen mot lögnpressen bestod bland annat av att sprida nya flygblad och affischer om lögnpressen och Motståndsrörelsens planer för folkfientlig media i det framtida fria Norden. Över hela landet blev redaktioner, mediehus och andra folkfientliga institutioner avspärrade.

Se film från aktionen:

– Offentlig aktivitet i Arendal

Aktivister från Nordiska motståndsrörelsen genomförde den 11 mars en väldigt lyckad offentlig flygbladsutdelning i Arendal centrum. Bortsett från någon obetydlig konfrontation med invandrarungdomar så uppstod inga problem.

Efter aktionen hade genomförts valde likväl lögnpressens lokalavdelning Agderposten att hetsa mot organisationen i en rad artiklar – huvudfokus var att ”tillfälliga förbipasserande” hade känt att stämningen var ”skrämmande”, samt att aktivisterna hade hamnat i bråk med invandrarungdomar.

Att den ”tillfällige förbipasserande” var en lokal meningsmotståndare från Sosialistisk venstreparti, eller att invandrarungdomarna själva uppsökte organisationens aktivister för att starta bråk är förstås något som Agderpostens artiklar underlät att nämna.

– Nya flygblad och ny kampanj lanseras

Norsk version av flygbladet ”Återta makten från globalisterna!”.

Nordiska motståndsrörelsen lanserade i mars en flygbladskampanj med namnetÅterta makten från globalisterna!. I Sverige blev målsättningen att dela ut 500 000 flygblad under 2017, medan Norges mål blev 250 000.

I samband med kampanjen publicerade organisationen även en kampanjsida och naturligtvis även nya flygblad.

APRIL

– Motståndsrörelsen utlyser demonstration i Norge – systemet går bananas!

Nordiska motståndsrörelsen skickade i april in en ansökan om att få anordna en demonstration i norska Fredrikstad den 29 juli. Händelsen följdes av en mediastorm utan dess like, som skulle pågå under våren och sommaren – då den nådde sitt klimax – samt under sensommaren och delar av hösten.

Då lögnpressen och meningsmotståndare konsekvent hetsade mot organisationen och demonstrationens paroll ”Krossa homolobbyn!”, publicerade Frihetskamp en rad artiklar som svar. Många artiklar som avhandlade homolobbyn och kulturmarxismen publicerades också under den här perioden.

– Propagandaoffensiv på Sørlandet

Aktivister från Rede 2 genomförde i början av april en omfattande propagandaoffensiv i Vest-Agder. Tusentals flygblad delades ut och affischer och klistermärken sattes upp.

– Kamphelg och offentlig aktivitet på Østlandet

Rede 1 arrangerade i april vad som antagligen är den största händelsen under månaden, nämligen den mycket omtalade kamphelgen på Østlandet. Helgen inleddes med en offentlig aktivitet i Lillehammer och avrundades med både föredrag, möten och social samvaro i en inhyrd lokal på Østlandet.

Helgen blev en stor succé och framförallt den offentliga aktiviteten lyckades verkligen med att sätta organisationen på kartan och resulterade i en rad skriverier i den folkfientliga lögnpressen. Lokalpolitiker från Lillehammer arrangerade dessutom en motdemonstration i aktivitetens kölvatten, och organisationens aktivister gav naturligtvis folkförrädarna svar på tal – upprepade gånger.

– 20 april – aktioner över hela Norge

Traditionsenligt bedrev organisationen rikstäckande aktivism på Adolf Hitlers födelsedag, den 20 april. Över hela landet delades det ut flygblad, samtidigt som det sattes upp affischer, klistermärken och banderoller.

Frihetskamp publicerade naturligtvis en rad artiklar om Adolf Hitler, både historiska och ideologiska. På flera platser i landet arrangerades även sociala sammankomster.

MAJ

– Vårstädning i Bergen

I Bergen genomförde organisationens medlemmar en kreativ aktion där man först rensade staden från folkfientlig propaganda, och senare arrangerades en social aktivitet med bålbränning och grillning, där det beslagtagna materialet effektivt togs hand om.

Se en film från vårstädningen:

– Offentlig aktivitet och polistrakasserier

Aktivister från Rede 1 genomförde i mitten av maj en offentlig aktivitet i Halden. Flygbladen som delades ut ingick i organisationens kampanj mot globalisterna, och mottogs mycket väl av folket.

Samtidigt som Motståndsrörelsens aktion pågick, bedrev också personer från Sosialistisk venstreparti (SV) en flygbladsutdelning. Då polisen senare dök upp sprang folkförrädarna från SV omedelbart fram och försökte övertala polismännen att avvisa organisationen från platsen.

Polisen lät sig korrumperas, upphävde grundlagen och avvisade aktivisterna från Halden i 48 timmar. Motiveringen var att Motståndsrörelsen inte hade sökt tillstånd att ”demonstrera”, något som SV förövrigt inte heller hade gjort. De fick dock fortsätta sin flygbladsutdelning, vilket polisen motiverade med att man särbehandlar politiska åsikter i Norge.

Aktivisterna lät dock inte folkupplysningen stoppas och fortsatte färden till Sarpsborg, där aktiviteten kunde fortsätta ostört.

Se film från aktionen:

– Motoffensiv i Halden

Några dagar efter polisens skandalösa behandling av Motståndsrörelsen bestämde aktivister från kampgrupperna 104 och 105 sig för att genomföra en propagandaoffensiv i staden. Detta för att visa att organisationen inte låter sig stoppas av simpla trakasserier från varken meningsmotståndare eller ordningsmakt.

En rad folkfientliga institutioner spärrades av och banderoller som gjorde reklam för den kommande demonstrationen i Fredrikstad sattes upp. Avslutningsvis hissades även frihetsfanan vid Fredrikstens fästning.

JULI

– Polisen förbjuder demonstrationen

Det var den 16 juni som vi mottog besked från Øst politidistrik att de hade valt att förbjuda vår demonstration i Fredrikstad den 29 juli.

Det grundlagsvidriga beslutet grundades bland annat på att det förväntades många MOTdemonstrationer och att dessa kunde skapa oordning, vandalisera och orsaka våldsamma konfrontationer. Detta menade polisen kunde störa den allmänna ordningen och trafiken.

Citat från polisens brev:

Efter förnyad genomgång av ärendet har polisen beslutat att förbjuda arrangemanget i enlighet med polislagen § 11 tredje stycket samt polisdirektivet § 8-5. Polis kan i enlighet med bestämmelsen förbjuda att arrangemang genomförs när ”det finns anledning att frukta att det kan förorsaka allvarlig störning av den allmänna ordningen eller den lagliga framfarten”.

I ordinarie media likväl som på sociala medieplattformar har det aviserats ett stort antal motdemonstrationer som tillsammans har potential att locka ett stort antal människor till Fredrikstad. I samband med polisens arbete har det framkommit konkret information som visar på att det finns en överhängande risk för organiserade ordningsstörningar och potentiellt våldsamt motstånd från enskilda grupper av motdemonstranter.

– Protestaktion i Fredrikstad

Aktivister från Rede 1 genomförde lördagen den 17 juni en protestaktion i centrala Fredrikstad mot polisens beslut om att förbjuda Motståndsrörelsens demonstration i staden.

Aktionen blev mycket omtalad i fiendemedia och blev väldigt väl mottagen hos lokalbefolkningen. Då aktivisterna efter aktionen gick på en lokal restaurang för att äta lunch fick de stående ovationer från flera bord.

Se film från aktionen:

– Kamp mot homolobbyn

En rad aktioner mot den folkfientliga homolobbyn genomfördes under juni månad. I Oslo genomförde aktivister en aktion mot homofestivalen Oslo Pride, och avlägsnade folkfientliga propaganda som ersattes med Motståndsrörelsens. Pridefanor beslagtogs också och brändes sedan.

I Ørje spärrande aktivister av flaggstänger, avlägsnade folkfientlig propaganda och hängde upp banderoller. Ett antal aktioner omtalades i lögnpressen.

Filmer från aktionerna:

JULI

– Demonstrationen i Kristansand

Sommaren och årets höjdpunkt i Norge och den definitivt viktigaste händelsen för organsiationens del var den mycket lyckade demonstrationen i Kristiansand. Trots demonstrationsförbud i Fredikstad, förföljelse och trakasserier från systemet, extremhets från lögnpressen, samt fängslande av kamrater vid gränsen till Sverige så trotsade vi systemets försök att tysta oss. Därmed lyckades vi genomföra Norges första och största nationalsocialistiska demonstration i modern tid. En styrkeuppvisning, som jag skrev om i min artikelHistoria har skrivits!:

Ansökan om att få demonstrera i Fredrikstad, samt planeringen och förberedelserna kring detta, är en värdefull erfarenhet som vi har förvärvat. Detsamma gäller arbetet med och genomförandet av demonstrationen i Kristiansand. Det är viktigt att vi som organisation reflekterar över vad vi gjorde bra, vad vi gjorde fel och vad som kan förbättras. Allt för att göra nästa demonstration ännu bättre.

Att den 29 juli var en stor dag för Nordiska motståndsrörelsen och att vi genom vår demonstration har skrivit in oss i historieböckerna är uppenbart. Vår demonstration den 29 juli omtalades i samtliga norska medier, i Sverige och även internationellt – inte bara en gång, utan i artikel efter artikel. Uppmärksamheten är enorm, och aldrig tidigare har vår hemsida fått så många besökare – samtidigt som medlemsansökningar strömmar in som aldrig förr.

Den 29 juli blev dagen då Nordiska motståndsrörelsen trotsade systemets försök att tysta oss och genomförde organisationens första och största demonstration på norsk mark. Det blev dagen då Norges första nationalsocialistiska demonstration i modern tid genomfördes. Historia har skrivits, och jag vill tacka samtliga deltagare för en fantastisk dag. Det var en ära att få inta Kristiansands gator mer er!

Under timmarna, dagarna och veckorna efter demonstrationen var hela Norges strålkastare riktade mot organisationen. Etablerade politiker, rabiata sionister, homolobbyister och allt som kunde kräla och gå av yttrandefrihetshatande meningsmotståndare skrek sig hesa med fradga om munnen i sin kritik. En stor seger för Motståndsrörelsen!

Filmer från demonstrationen:

AUGUSTI

— Antihomolobbyaktioner på Sørlandet

Som vi utlovade när polisen valde att förbjuda vår demonstration i Fredrikstad så kom sommarens tema att bli ”Krossa homolobbyn!”. På Sørlandet valde aktivister att genomföra aktioner mot den dekadenta homofestivalen ”Skeive Sørlandsdager”.

Se film från aktionen:

– Ny propaganda

Nya stora klistermärken lanserades i juli, och blev tillgängliga för försäljning i organisationens nätbutik. Dessa blev omedelbart ett populärt inslag i de norska kamprapporterna.

– Offentliga aktiviteter och polistrakasserier

Aktivister från Rede 2 besökte vid två tillfällen politikerveckan Arendalsveckan, varav bägge resulterade i trakasserier från den systemlojala polisen. Aktionerna blev dock väldigt lyckade, trots den yttrandefrihetshatande polisen, och gav mycket uppmärksamhet till organisationen. Intressant är också att polisen på plats i Arendal erkände att trakasserierna var en reaktion (läs: hämnd) på demonstrationen i Kristiansand.

Det bör även tilläggas att polisen och systemets uppträdande mot organisationen och dess aktivister är något som väckte starka känslor hos ”vanliga” människor, vilket är något man har erfarit både på gatan och i kommentarsfält. Polisens grundlagsvidriga beteende bidrar med andra ord till att väcka allt fler människor.

SEPTEMBER

– Offentliga aktiviteter och polistrakasserier

Organisationen genomförde även under september månad flera offentliga aktiviteter, varav flera blev utsatta för trakasserier från polisen. I Sarpsborg valde polisen att lägga ett förbud mot vad de kallade för organisationens ”demonstration” – vilket var att ett tiotal aktivister fredligt delade ut politisk information till allmänheten.

En polisman försökte också att slå filmkameran ur handen på Frihetskamps journalist, men trots trakasserierna från polisen blev aktiviteten mycket lyckad och dessutom naturligtvis väldigt omtalad och svartmålad i lögnpressen.

I Fredrikstad var situationen en annan, då Motståndsrörelsen på förhand hade meddelat polisen att man ville genomföra en offentlig aktivitet i staden. Som vanligt dök polisen upp, men bara för att ha en kortare och vänlig dialog med aktivisterna.

Även denna gång blev det fört en rad fina samtal med folket, och aktivisterna upplevde sig få god respons på flygbladen – som denna gång handlade om yttrandefrihet och demonstrationen i Göteborg.

Bortsett från ett par rabiata meningsmotståndare uppstod inga konfrontationer – och med tanke på att polisen inte hade avvisat aktivisterna, blev det naturligtvis ramaskri hos den folkfientliga pressen. Särskilt Fredrikstads Blad hetsade och levererade flera propagandaartiklar om demonstrationen.

– Kamp mot förrädarsystemet

Nordiska motståndsrörelsen genomförde aktioner under hela helgen då val hölls i Norge, samt på själva valdagen i flera städer i landet. Över 40 vallokaler spärrades av med avspärrningsband och affischer. Affischerna hade budskap som ”Ingen röst till folkförrädare!” och ”Bränn din valsedel – engagera dig i kampen!”. Stora mängder flygblad delades även ut under helgen.

Aktionen, och inte minst min artikel om valet, väckte starka reaktioner och skapade rubriker i lögnpressen.Väldigt många besökte Frihetskamp, och det registrerades rekordmånga nedladdningar av vårt politiska manifest Vår väg – Ny politik för en ny tid.

OKTOBER

– Protestaktion mot folkfientligt arrangemang

Medlemmar från Rede 1 genomförde i oktober omfattande aktivism i Elverum i samband med att det arrangerades en stödkonsert till förmån för en utvisad afghansk asylsökare.

Enligt initiativtagaren och arrangören Anita Kristiansen var tanken med konserten att väcka uppmärksamhet kring den utvisade asylsökaren, som hon kämpar för att få tillbaka till Norge. Ett underförstått mål var naturligtvis att kämpa för än ännu mer liberal invandringspolitik.

Kristiansen fick naturligtvis stöd från folkfientliga lokalpolitiker, som hade nyttjat kommunens skattepengar till att finansiera lokalen.

Motståndsrörelsens medlemmar hängde upp en gigantisk banderoll med texten ”Inga afghaner på våra gator!” utanför konsertlokalen och bombarderade området med flygblad och klistermärken.

Stödkonserten blev förövrigt ett gigantiskt fiasko, och trots massiv mediabevakning så dök endast runt 70 personer upp, varav majoriteten var äldre kvinnor.

NOVEMBER

– Storoffensiv mot globalisterna

Den 24 till 26 november genomförde Nordiska motståndsrörelsen en storoffensiv med kampanjen Återta makten från globalisterna!, som inleddes tidigare under året.

När kampanjen lanserades var ett av målen att dela ut hela 250 000 flygblad i Norge innan årets slut. I och med storoffensiven så uppnåddes detta mål!

Se film från aktionen:

DECEMBER

– NRK släpper dokumentär om Motståndsrörelsen

Den 6 december släppte NRK en dokumentärfilm om Nordiska motståndsrörelsen. Motståndsrörelsen hade frivilligt ställt upp, efter att vi fått igenom en rad villkor som redaktionen för NRK:s Brennpunkt skrev under på i ett skriftligt kontrakt.

Filmens initiativtagare var journaliststudenten Henrik Evertsson, och resultatet blev överraskande bra, med tanke på att det producerades av NRK. En del fanns förstås att kritisera, vilket jag även tar upp i min artikel som publicerades samma dag som programmet sändes.

LÄS MER: Haakon Forwald kommenterar norskt TV-program om Motståndsrörelsen

Efter att dokumentären hade sänts har många personer kommit att kontakta organisationen. Många har stöttat organisationen ekonomiskt, och väldigt många har gått med som stödmedlemmar och vanliga medlemmar. Frihetskamp har också fått stor uppmärksamhet och många nya läsare som följd av dokumentären.

Se dokumentären HÄR.

– Protestaktion utanför finska ambassaden

Aktivister från Rede 1 genomförde under december en protestaktion utanför Finlands ambassad i Oslo. Detta som en reaktion på att organisationen nyligen kriminaliserats i Finland.

Med en specialtillverkad banderoll med texten ”Finland förbjuder politisk opposition!” ställde aktivisterna upp sig utanför ambassaden och markerade sin avsky mot den finska förbrytarstatens beslut att förbjuda Motståndsrörelsen.

Se film från aktionen:

– Propagandaoffensiv i Oslo centrum

Under december arrangerade Rede 1 en större propagandaoffensiv i Oslo. Stora mängder flygblad, klistermärken och affischer togs med och en rad banderoller hade producerats.

På samlingsplatsen blev aktivister och medlemmar indelade i mindre grupper, som fick varsitt område att bedriva aktivism på. Lambertseter, Abildsø, Nordstrand, Seterkrysset, Risløkka, Alnabru, Jar och Skøyen var några av platserna där besök avlades under kvällen.

Hundratals affischer och klistermärken sattes upp och långt över 3 000 hem informerades om Motståndsrörelsens politik genom den nya upplagan av flygbladet ”Ny politik för en ny tid!”. Avslutningsvis sattes det också upp banderoller vid samtliga infarter till huvudstaden.

Se film från aktionen:

– Julaktion i Oslo centrum

Aktivister från Rede 1 genomförde i december en aktion i centrala Oslo för att hjälpa utsatta norrmän som har blivit svikna och förrådda av ett system som varken har vilja eller förmåga att hjälpa dem. Ett folkfientligt system som prioriterar alla andra och allt annat än sitt eget folk.

LÄS MER: Julaktion i Oslo centrum

Rede 1 hade på förhand samlat in en hel del varma kläder, samt köpt in varma underkläder, vantar och mössor, som skulle delas ut. Matlådor och varmt kaffe togs också med, bland annat julmat i form av revbensspjäll och hembakta pepparkakor.

Redeschef Tommy Nyberg rapporterade till Frihetskamp att aktionen var väldigt lyckad och att det inte tog mer än en timme innan alla kläder hade delats ut.

— Särskilt de varma underkläderna var populärt, men även maten var väldigt uppskattad. Matlådorna åts antingen på plats, eller paketerades omsorgsfullt ner i påsar eller väskor.

Motståndsrörelsen i Norge kommer att genomföra fler liknande aktioner i framtiden. Ifall du har kläder eller annat som du vill donera, hör av dig till vinterhjelp@frihetskamp.net.

-Jul- och nyårsaktioner

Under advents- och juletid, likväl som under nyårshelgen, genomfördes en rad aktiviteter över hela Norge. På flera platser genomfördes aktivism med fokus på julen, och många arrangerade traditionella julbord.

I Rede 2 sattes banderoller upp i flera städer, som önskade god jul på Motståndsrörelsens vis. Platser som besöktes var centrala Kristiansand med omnejd, samt Arendal, Grimstad och Lillesand.

Under nyårshelgen arrangerades sociala aktiviteter, i kombination med aktivism, på väldigt många platser i Norge. Aktivismen hade som mål att önska alla organisationens aktivister, medlemmar och stödmedlemmar – över hela Norden – ett gott nytt kampår.

Se film från aktiviteterna:

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.


  • Publicerad:
    2018-01-09 16:00