MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Martin Saxlind skriver om förra veckans kamparbete inom Motståndsrörelsens första näste.

Stockholm54

Förra veckan var jag på besök hos Näste 1 i Stockholm. Då jag tycker att kamprapporterna som dyker upp på Nordfront inte alltid gör kamparbetet i Stockholm rättvisa, tänkte jag kort i denna artikel summera vad som hände i huvudstaden förra veckan.

Måndag
Jag anlände till Stockholm sent på måndag via tåg och möttes upp av två kamrater vid centralen. Därefter blev jag körd till en obebodd lägenhet som jag skulle få låna veckan ut. Då det var sent hann jag inte göra mycket mer under måndagen än att bekanta mig med lägenheten och packa upp mina tillhörigheter, men aktivisterna i norra Stockholm hann under måndagskvällen med ett kampsportsträningspass.

Tisdag
Veckans första aktivitet som jag deltog i inleddes tidigt på tisdag då det var rättegång mot vänsterextremisten som knivhögg en nationalist i Kärrtorp. Motståndsrörelsen närvarade för att eskortera målsäganden till och från rätten och organisationen hade också fotografer på plats som fotade åt Nordfront.

Männen "råkade" fastna i dörren när de skulle justera sina halsdukar.

”Tingsrättens ordningsvakter skyddar morgondagens Stalin!”

Vänsterextremisterna brusade upp sig lite i tingsrättens entré och tingsrättens säkerhetsansvariga strulade lite till en början och ville inte låta oss sitta i samma sal som vänsterextremisterna. Men till slut fick vi följa rättegången från ett eget rum och sammantaget var det en lugn och lyckad dag.

I efterhand såg jag på Internet att vissa hävdade att alla Motståndsrörelsens aktivister som var med på rättegången i tisdags måste vara arbetslösa för att kunna tillbringa dagen i rätten. För vissa av aktivisterna stämmer kanske det, men av personerna jag samåkte med var det i alla fall en som hade jobbat 16 timmar på måndagen för att kunna närvara på rättegången och en annan aktivist i bilen studerade.

Efter rättegången blev det lite som julafton när jag åkte och hämtade ut elektronik som polisen tagit i beslag efter Kärrtorp.

Onsdag
Onsdagen blev lugn för min del, men jag vet att cheferna i Näste 1 hade ett planeringsmöte på kvällen.

Torsdag
På torsdag eftermiddag blev det dock mer fart för min del. Efter att tillsammans med en kamrat ha tagit tunnelbanan och sammanstrålat med andra aktivister inleddes dagens aktiviteter med självförsvarsträning. Raka slag, enkla kombinationer, sparkar samt försvar mot sparkar tränades.

Med träningen avklarad var det dags för gruppmöte där tidigare aktiviteter utvärderades och kommande aktiviteter planerades. En positiv sak jag noterade var att alla aktivister verkar se det som en självklarhet att lägga tid på kampen nästan dagligen.

Aktivitet 016

Senare under natten var det dags för aktivism. Utrustade med spraymallar och sprayburkar gav sig en grupp aktivister ut och spred Nordfronts adress och Motståndsrörelsens symbol i södra Stockholm. Samtidigt som det bedrevs aktivism i södra Stockholm av en kampgrupp vet jag också att en annan kampgrupp gjorde samma sak i norra Stockholm.

Fredag
Fredag var en i stort ledig dag men jag träffade i alla fall en kamrat som jag bollade lite idéer med.

Lördag
Under lördagen var det dags för veckans höjdpunkt: Offentlig flygbladsutdelning i centrala Stockholm för att hedra Gösta Hallberg-Cuula. Aktiviteten flöt på bra i runt två timmar innan vänsterextremister dök upp vid Slussen och försökte blockera vägen för Motståndsrörelsen. När Motståndsrörelsen trängde sig igenom vänsterextremisternas led började vissa vänsterextremister sparka efter aktivisterna och rycka i fanorna, men inga av aktivisterna skadades och det är helt klart mer än vad vissa klåfingriga vänsterextremister kan säga.

Niklas Frost och andra aktivister vid Slussen.

Niklas Frost och andra aktivister vid Slussen.

Tack vare vänsterextremisterna fick vi lite av Kärrtorp 2.0 och Slussen 2.0 i ett, även om lördagens händelser i Stockholm egentligen inte förtjänar att jämföras med de andra två konfrontationerna.

Stockholm47

Söndag
Söndag var min sista dag i huvudstaden och på kvällen tog jag tåget hem till Näste 4. Värt att nämna är också att jag fått munkavel och inte kan skriva om exakt allt som gjordes förra veckan inom Näste 1. Förra veckans sista aktivitet i Näste 1 verkar i alla fall ha varit spridandet av Nordfront-konfetti på flera platser i norra Stockholm.

Avslutningsvis vill jag uppmana oberoende nationella i Stockholm som vill göra skillnad att organisera sig i Motståndsrörelsen. I Näste 1 behöver man inte oroa sig över att det inte händer saker!

Cuula foton 1

Bild från när Näste 1 hedrade Gösta Hallberg-Cuula på hans dödsdag.

Vill man inte organisera sig tycker jag att man åtminstone kan anmäla sitt intresse för att komma på föredrag och andra öppna aktiviteter som Motståndsrörelsen arrangerar i Stockholm. Är man intresserad av det, eller överväger att gå med som medlem eller aktivist, så kan man kontakta Oscar Bergströmoscar.bergstrom@nordfront.se eller 0722665298

Även den här veckan har det kommit in många kamprapporter från Näste 1:
Näste 1 hedrade Gösta Hallberg Cuula
Kampsportsträning norra Stockholm
Morgonaktivism Stockholm
Flygbladsutdelning norra Stockholm


  • Publicerad:
    2014-04-20 09:00