STORBRITANNIEN På grund av de ökande energipriserna känner sig allt fler brittiska familjer tvingade att hålla sig utanför hemmet på kvällarna. Allt fler spenderar helkvällar på McDonalds där de ser på tv, värmer sig och borstar tänderna.

Det är The Guardian som skriver om hur den värsta inflationen på 40 år har drabbat vanliga brittiska familjer. På grund av allt dyrare energi vänder sig familjer till platser som McDonalds för wifi, värme och billig mat.

— Folk köper sina barn ett Happy Meal för några få pund och håller dem varma inomhus. Sedan tvättar de sig i handfaten och borstar tänderna och ser tv i timmar via gratis wifi, säger Matthew Cole från Fuel Bank Foundation, som hjälper brittiska familjer som kämpar med energiräkningar.

Cole berättar vidare att andra tar sina barn till badhus bara för att kunna duscha och att familjer torkar tvätt över värmeljus.

Enligt Jo Gilbert från rådgivningsorganisationen Cubes är de råd som medborgarna har fått för att ”sätta dit Putin” numera helt meningslösa.

— I verkligheten är vi långt förbi användningen av energisparande tricks i hemmet för att göra räkningarna mindre. Människor behöver hjälp av staten nu, säger han.

En nyligen genomförd opinionsundersökning från Ipsos visar att 65 procent av britterna ha avstått från värme i bostaden för att spara pengar och en fjärdedel uppger att de har hoppat över måltider.

Enligt tankesmedjan Resolution Foundation, som fokuserar på att förbättra levnadsstandarden för medel- och arbetarklassen, drabbar inflationen de fattigaste hushållen värst.

— Inflationens påtryckningar kommer troligen att fortsätta att växa under året samtidigt som effekterna av högre energipriser fortsätter att arbeta sig fram till företag och konsumenters ”fickor”, säger Jack Leslie, som arbetar som ekonom åt tankesmedjan.

Som Nordfront tidigare rapporterat förväntas inflationen leda till djup recession i både Europa och i USA, medan Ryssland ser ut att ha klarat sig bättre än förväntat efter de ekonomiska sanktioner som väst riktat mot landet.