CORONAREPRESSIONEN Ärkebiskopen av Canterbury får kraftig kritik från underordnade i Church of England, när han hävdar att ”den som älskar Jesus och sin nästa måste vaccinera sig mot covid”.

Den högste auktoriteten i den engelska kyrkan, Ärkebiskopen av Canterbury, påstår att underlåtelse att vaccinera sig mot coronaviruset strider mot den kristna tron, mer bestämt mot dess princip ”älska din nästa”.

Den inom sin kyrka ytterst högaktade Justin Welby, högste biskopen i Church of England, menar att vaccination är en ”moralisk fråga” som för den rättroende övertrumfar ”personliga önskemål och rättigheter”.

Till ITV news yttrade han på tisdagen:

— Det handlar inte om mig och min rätt att välja, det handlar om hur jag älskar min nästa. Vaccination minskar risken för att jag blir sjuk – eliminerar inte, men minskar risken för att jag blir sjuk, och minskar risken för att jag smittar andra.

Han tillade:

— Det är mycket enkelt, så jag skulle säga: För att älska din nästa som Jesus sa, vaccinera dig, boosta dig!

En synd att inte vaccinera sig

På frågan om han ser underlåtelse att vaccinera sig som en synd, svarade ärkebiskopen:

— Jag tänker ge mig ut på tunn is här och svara: Ja, det gör jag!

På frågan om han verkligen menar att det inte finns några medicinska omständigheter där vaccinationsvägran inte är en synd, svarade Welby att ”detta är en annan fråga” och antydde att sådana omständigheter måste ha konstaterats av expertis.

Jamie Franklin, kyrkoajdjunkt för Church of England kommenterar för Breitbart sin andlige ledares utlåtande på följande sätt:

”Jag anser att ärkebiskopens kommentarer röjer en total avsaknad av förståelse för invändningarna mot covid-19-vaccinet, vilka inkluderar oro för säkerheten, oro för användningen av aborterad fostervävnad vid utvecklingen av nämnda vacciner och oro för användningen av tvång, utseendet av syndabockar och förföljelsen av dem som anses motsträviga.”

Kyrkoadjunkten: ”Vilket samhälle vill ärkebiskopen ha?

Franklin tillägger:

”Ärkebiskopen tycks även vara helt obekymrad över uppkomsten av en 'biosäkerhetsstat' där staten har tillskansat sig själv befogenheten att beordra medicinska behandlingar för sina medborgare, och därigenom i grunden förändrat karaktären av relationen mellan individen och staten.”

Kyrkoadjunkten, som driver den vaccinationskritiska podden Irrevend fortsätter:

”Många finner det allt svårare att tro på berättelsen som pumpas ut av regering och mainstreammedier och man undrar vad i hela världen som pågår … Ärkebiskopens kommentar tar inte upp någon av dessa farhågor och hans upprepade användning av uttrycket 'älska din nästa' passar dåligt in i detta sammanhang.'”

The jab – svaret på alla böner

Welby har dock länge varit en högröstad supporter till Storbritanniens vaccinationsprogram och hälsade ”the jab” som ett svar på böner när han tog den första sprutan i januari.

Höjdarbiskopen utsattes för kritik för sin hållning under nedstängningarna, då kyrkor tvingades avvisa församlingsmedlemmar – även under den heliga påskhelgen.

I april medgav Welby för The Telegraph att han borde ha ansträngt sig mer i kampen för kyrkornas rätt att hålla öppet.

— Jag fick en hel del om bakfoten i början … Jag kämpade inte hårt nog för att hålla kyrkorna tillgängliga för åtminstone individuell bön vid en första nedstängningen. Vi bestämde till och med att präster inte får gå in, och personligen känner jag att jag begick ett misstag här. ”

Splittrad kyrka

Medan Church of England överlag motsätter sig införandet av ett tvång för kyrkobesökare att uppvisa vaccinpass finns också i kyrkan – liksom i hela landet – en rörelse som vi se sådana pass krävas överallt där människor samlas.

Kyrkans officiella ståndpunkt har varit att vaccinpass skulle ”driva landet i en riktning bort från principen om kyrkan som ett hem och en tillflykt för alla”.

Detta har dock inte hindrat katedralen i Durham från att utfärda ett krav på uppvisande av antingen ett vaccinationsbevis, bevis på tillfrisknande från covid, eller ett negativt testresultat mindre än 48 timmar gammalt – för deltagande i årets julgudstjänster i den 928 år gamla katedralen.