INRIKES. Ett ”ensamkommande barn” från Afghanistan stötte ”av en slump” på sin familj i Sverige efter att han redan hade tilldelats permanent uppehållstillstånd. Nu kommer även hans utvisningshotade familj att få stanna.

Ett ”ensamkommande flyktingbarn” vid namn Mahdi Azizi kom till Sverige via Turkiet 2015. Till svenska myndigheter uppgav han då att han var 14 år gammal, att han hade tappat bort sin familj i Turkiet och att han inte visste ifall de levde eller ej. Boendes hos en svensk familj i Västerfärnebo tilldelades han så småningom permanent uppehållstillstånd.

Nu har SVT gjort ett reportage om hur Mahdis pappa och hans två systrar helt plötsligt dök upp på en konsert i Borlänge dit Mahdi som av en slump hade åkt med sin nya fosterfamilj.

Mahdis familj hade vid den tiden redan fått avslag på sin asylansökan och Migrationsverket hade beslutat att de skulle utvisas till Afghanistan.

Efter att de ”av en slump” träffat sin son i Sverige, som i form av ”ensamkommande” redan fått permanent uppehållstillstånd, gjorde Migrationsverket dock en kovändning och ändrade beslutet till permanent uppehållstillstånd för hela familjen.

Nu vill Mahdi flytta till sin familj i Borlänge och bli ishockeyspelare.

Källor:
Familjen splittrades på flykt – återförenades av en slump i Sverige
Stor glädje för familjen Azizi från Afghanistan


  • Publicerad:
    2017-03-19 11:40