TURKIET Under Erdogans segertal efter det turkiska presidentvalet gick han till hårt angrepp mot homolobbyn. Presidenten anklagade oppositionen för att vilja verka för att homolobbyn från väst ska få fäste i Turkiet.

Som Nordfront rapporterade under söndagen segrade Recep Tayyip Erdogan i det turkiska presidentvalets andra omgång. Nu framkommer det att Erdogan under sitt segertal anklagade oppositionen för subversiv verksamhet mot Turkiet.

Enligt RT ska han framför jublande anhängare ha frågat om de trodde att Erdogans huvudmotståndare Kemal Kilicdaroglu, och de sex partierna bakom honom, stod för ”HBTQ”, varpå publiken ropade ”ja!.

— Men kan HBTQ[-rörelsen] infiltrera AKP [Erdogans parti. red. anm.]? Kan de infiltrera MHP [Nationalistparti som stödjer Erdogan. reds. anm}, kan de infiltrera de andra medlemmarna i Folkets allians?, frågade Erdogan publiken retoriskt.

— Varje val är en återfödelse för oss. Familjen är helig för oss. Ingen kan attackera familjen, Våld mot kvinnor är förbjudet, det är haram, fortsatte Erdogan.

Erdogans segertal ses som en markering mot väst, som arbetat hårt för att sprida homolobbyns agenda till sin intressesfär. I media har det också framkommit att man önskade att Kilicdaroglu skulle segra i valet då han ses som en mer ”västvänlig” kandidat till skillnad från Erdogan som beskrivs som en turkisk variant av Rysslands president Vladimir Putin.