I dag har en film från 2010 som visar tre topp-politiker från Sverigedemokraterna efter en utekväll läckt ut i kvällspressen. Filmen, som är tagen av Kent Ekeroth med mobiltelefon, visar hur Ekeroth, Almqvist och Christian Westling ger sig in i en diskussion med den så kallade komikern Soran Ismail som blir kallad ”babbe”.

Efter diskussionen kommer de även i bråk med en man på gatan. Alla medverkande i filmen verkar vara berusade, av olika grad. Erik Almqvist sparkar den berusade mannen på gatan och kallar honom ”blatte-lover” samtidigt som Westling puttar honom. Efter bråket kommer en kvinna fram och ifrågasätter sverigedemokraternas beteende och hon blir kallad ”lilla horan” av Almqvist. 

Almqvist har hela tiden förnekat anklagelserna men när filmbevisen kom fram visade det sig att han ljugit hela tiden. 

Nu avgår alltså Erik Almqvist från alla sina ledande uppdrag inom SD och partiets ledare Jimmie Åkesson har även uppmanat honom att lämna sin plats som riksdagsledamot. Åkesson skyddar däremot juden Kent Ekeroth som var delaktig i bråket och vill inte rikta någon kritik mot honom.

Under en presskonferens kunde Åkesson inte ta ställning till om Erik Almqvist ska uteslutas helt ur partiet. ”Det får vi ta sedan”, svarade Åkesson på frågan om Almqvist skulle uteslutas eller ej.

Se Expressens avslöjande här:


  • Publicerad:
    2012-11-14 12:48