KÖNSFÖRVIRRING. Under veckans pågående homohysteri meddelade hbt-minister Erik Ullenhag att åldersgränsen för könsbyte kan komma att sänkas.

UllenhagHomo

När Erik Ullenhag frågades ut av lobbyorganisationen RFSL under Pridefestivalen i Stockholm i veckan antydde han att regeringen ska lägga mer energi på homofrågor. Han meddelade därför att regeringen i höst troligen kommer presentera en handlingsplan kring hbt-frågor.

Utfrågningen leddes av Ulrika Westerlund som är ordförande för RFSL.  Under samtalet uppgav Ullenhag att regeringen i höst troligen kommer titta närmare på om åldersgränsen på 18 år för könsbyte ska avskaffas. ”Jag tycker att vi kan titta på frågan. Frågan är lite bredare eftersom myndighetsåldern gäller ett antal saker. Men jag förstår att det finns ganska starka krav från hbt-rörelsen. Det finns ett antal saker man får göra först när man är 18, men det här är ett läge där man mycket tidigare känner en väldig hopplöshet för att man är född i fel kön”, säger Erik Ullenhag. För några veckor sedan försvann kravet på sterilisering av transexuella personer som ”bytt kön” i Sverige.

Enligt Ullenhag är transpersoner en extra utsatt grupp där hälften av personerna har funderat på att ta sitt liv. Att låta personer under 18 år ”byta kön” verkar Ullenhag se som en lösning på det problemet. Nordfront har tidigare skrivit om hur samhället på olika sätt tvingar barn att ifrågasätta sitt kön i väldigt tidig ålder.

Källa:
18-årsgräns för könsbyte kan sänkas


  • Publicerad:
    2013-08-04 14:40