NORGE. Ervin Kohn är rädd för att LHL:s ”Hitler-bamse” kan ofarliggöra Adolf Hitler. Der är viktigt att Hitler inte blir ett gosedjur menar Kohn, som också är rädd för att ”Hitler-bamsen” kan ge en uppblomstring av revisionism.

Hitler-bamse

Den judiske Ervin Kohn, ledare för Det mosaiske trossamfundet i Norge och nästesledare i Antirastistiskt center, reagerar på att Landsföreningen för hjärt- och lungsjukas (LHL) senaste kampanj. Detta då bland annat Adolf Hitler figurerar som ett gosedjur.

Kampanjen är ett led i lanseringen av LHL:s nya förening som kallas för LHL Astma och Allergi, som strävar efter att belysa gosedjur som potentiella dammuppsamlare, som skapar problem för barn som lider av astma och allergi. För att illustrera detta har de införskaffat gosedjur som ska illustrera ”kända och onda diktatorer”.

Kohn är bland annat rädd för att ”Hitler-bamsen” kan ofarliggöra Hitler, och att det därmed kan leda till att det ger en uppblomstring av revisionism och vad han menar är en ”historielöshet”.

— Det är väldigt många där ute som tvivlar på att förintelsen i det stora hela ska ha inträffat, eller att det fanns gaskammare i Auschwitz. Jag är rädd för att Hitler ofarliggörs när han används i ett liknande sammanhang, säger han till Dagbladet.

Källa:
Norsk kampanje med Hitler-bamse skaper reaksjoner: – Det er absurd og morbid


  • Publicerad:
    2016-02-10 15:05