ALVESTA. Moderaten Thomas Johnsson har mottagit många hot sedan han försvarade Grönkullaskolan och förnekade att det begåtts en våldtäkt där.

thomas johnsson

— Jag har under den senaste helgen fått ett hundratal hot och kränkningar till mig, min familj och mitt företag via telefon, mejl och sms, säger Thomas Johnsson (M).

Johnsson är oppositionsråd i Alvesta kommun och hoten kom efter att han försvarade Grönkullaskolan i en insändare där han bland annat skrev:

På Facebook, Flashback och på tvivelaktiga internetsidor, har det skapats en förfalskad bild av Alvestas skolor med syfte att skapa oro och osäkerhet i vårt samhälle.

I insändaren förnekade Johnsson att det ska ha förekommit en våldtäkt på skolan och kallade det för ett sexuellt ofredande, trots att läkare bekräftat att en våldtäkt ägt rum och en polisutredning pågår. Det framstår vidare som att han menar att den våldtagna flickans föräldrar ljuger och insändaren avslutas med vad som ser ut som en freudiansk felsägning:

Vi måste som politiker, medborgare och föräldrar stå över allt detta! Vi får inte låta ryktesspridningen och dessa mörkermäns lösryckta påståenden blir sanningar!

Tro därför inte på allt som är sant!

Det är alltså denna insändare som lett till ett hundratal hot som kommit in via telefonsamtal, SMS, mejl och i något fall genom meddelanden bifogade i blommor som skickats hem till Johnssons bostad.

Istället för att be om ursäkt för sin osmakliga insändare har Johnsson dock valt att polisanmäla alla hot, något han inte heller vill ta personligt ansvar för utan menar har gjorts i samråd med kommunens säkerhetschef.

Hätsk stämning i kommunen
Det är inte bara Johnsson som blivit hotad i Alvesta. SVT rapporterar att andra politiker i kommunen också hotats efter våldtäkten.

Tidigare blev skolan i Alvesta också vandaliserad och fick 24 fönsterrutor sönderslagna, vilket ledde till att skolan valde att hålla stängt en dag då skolledningen inte kunde garantera säkerheten för elever och personal. Det var först efter detta handfasta agerande som skolan valde att flytta de två invandrarpojkar som sexuellt trakasserat svenska flickor på skolan och där den ene misstänks ha våldtagit en flicka.

Många föräldrar har valt att hålla sina barn hemma från Grönkullaskolan och vill flytta sina barn till andra skolor i kommunen. Vidare så hissade någon en hakkorsfana utanför en muslimsk skola i Alvesta.

Den upptrissade stämningen i Alvesta ledde också till att poliser bevakade gårdagens kommunmöte som Nordfront var på plats och rapporterade om. En sverigedemokrat hade uppmanat kommuninvånare att komma till kommunmötet för att protestera mot hur invandrarvåldtäkten tystats ner. Kommunledningen ”bemötte” kritiken om nedtystning genom att förbjuda allmänheten från att tala och politikerna från att tala om våldtäkten.

En film från gårdagens kommunfullmäktige har nu lagts upp på Youtube:

Källa:
Moderatpolitiker i Alvesta utsatt för hot


  • Publicerad:
    2015-11-25 17:15