MALMÖ. I dagsläget finns det ungefär 30 kvinnor som säljer sex på gatorna i Malmö. Sedan januari i år har 17 nya kvinnor dykt upp, alla kommer ifrån Rumänien.

Stödteamet Mika Malmö bedömer att 75 procent av Malmös gatuprostitution utgörs av unga kvinnor ifrån Rumänien. Mika Malmö arbetar för att bekämpa prostitution och människohandel.

— Bara under april och maj har ett par nya rumänskor etablerat sig som gatuprostituerade, berättar Anette Edvardson som jobbar som sektionschef vid Mika Malmö.

— För den enskilde är det lätt att göra en koppling till EU-migranternas läger vid Industrigatan. Men jag kan inte bekräfta att kvinnorna kommer därifrån, säger Erik Åberg, tillförordnad chef för lokalpolisområdet city i Malmö.

Industrigatan i Malmö har länge varit centrum för prostitution.

— Förra söndagseftermiddagen stod där 6-7 mycket unga tjejer. Bilar stannade hela tiden, säger en man med lokal på Industrigatan.

Men de som jobbar vid Mika Malmö menar att det är inte unga tjejer utan unga kvinnor.

— De är inte minderåriga enligt egna uppgifter eller vår bedömning. Då skulle vi ha anmält till social jour, berättar Anette Edvardson.
Edvardson meddelar även att i dagsläget har hon inte fått några signaler om att EU-migranter skulle sälja sex i någon annan kommun i Sverige.

Källa:
EU-migranter säljer sex öppet på Malmös gator


  • Publicerad:
    2015-06-03 16:30