EU. EU-kommissionen vill öka det ekonomiska trycket på Sverige och andra medlemsländer. För Sveriges del innebär det 40 procents avgiftshöjning.

Sveriges medlemsavgiftsrabatt ska fasas ut i en femårsplan. Totalt ska den kommande sjuårsperiodens budget stärkas med en rad insatser från medlemsländerna. Men skälen till att den svenska avgiften ska ökas med minst 16 miljarder kronor om året är flera. Storbritanniens aviserade utträde ur EU ska ”kompenseras” för. Ytterligare skäl är att nya och utökade verksamheter inom EU-området ska finansieras, bland annat en ännu mer intensifierad främlingsinvasion till Europa. Det handlar också om mer pengar till militära enheter och material samt anställning av tjänstemän inom bland annat tullverksamheten. En ny skatt på icke återvinningsbar plast, ökad handel med utsläppsrätter ”för miljöns skull” och slopade rabatter på avgifter ska också ge EU mer pengar.

Regeringen säger att den svenska välfärden kommer att bli lidande om EU:s budgetförslag går igenom. Budgetförslaget som presenterades uppgår till 1 135 miljarder euro i 2018 års priser, vilket motsvarar 1,11 procent av EU-ländernas totala bruttonationalinkomst, BNI.

— Det är jättemycket pengar för svensk del, säger Radioekots Brysselkorrespondent Jan Andersson.

Avgiftshöjningen ska användas till ökad främlingsinvasion som leder till ökade samhällskostnader

Det mest anmärkningsvärda är att en stor del av avgiftshöjningen kommer att användas för att öka importen av rasfrämlingar från Afrika och Mellanöstern. Trots att Sverige håller på att gå på knäna av främlingsinvasionen, ska staten alltså åderlåtas ännu mer för att intensifiera denna invasion. Det kan för globalisterna i EU komma att bli ”nödvändigt” att öka avgiftstrycket på Sverige och andra medlemsländer inför deras avsikt att släppa lös krigsmaskinen mot Iran. Detta kan vara en av anledningarna till att kommande befolkningsförflyttningar budgeteras för redan nu.

Orimligt förslag

— Det är ett orimligt förslag, det kan vi inte acceptera, säger finansminister Magdalena Andersson till TT om EU:s nya budgetförslag. Men hon säger inte vad hon tänker sätta emot om förslaget kommer att klubbas igenom.

— Nån ökning på nån 40 procent av nån svensk avgift det kommer inte att hända, sade Stefan Löfven efter EU:s toppmöte redan i februari när man diskuterade hur budgethålet på över 100 miljarder kronor ska fyllas efter Storbritanniens utträde ur EU.

Den svenska regeringen anser istället att EU måste rätta munnen efter matsäcken och krympa budgeten. Istället avser alltså EU att den ska öka. Den ökade avgiften för Sverige motsvarar ungefär de extra satsningar utöver de tidigare fastställda för stöd till kommuner och polisen att hantera kostnaderna för invandringen och invandrarnas brottslighet som följer dem i spåren.

Förmodligen har Magdalena Andersson och Stefan Löfven, och framför allt det svenska folket, bara att bita i det sura äpplet, för det ser inte ut att finnas någon juridisk lösning som innebär att Sverige kan slippa tvingas följa ett nytt budgetbeslut. Det är heller inte alldeles lätt att lämna EU, inte ens för Storbritannien. De svenska regeringarna har dessutom med gemensamma krafter gjort Sverige till gisslan i EU genom att skriva in Sveriges EU- medlemskap i grundlagen, utan folkets uttryckliga stöd. Ett utträde ur EU finns inte på agendan hos något av åttaklöverns partier inför valet i höst. Det dröjer därför tolv år innan en sådan lösning ens kan bli aktuell, om inte den i höst invalda regeringen mot förmodan skulle göra en kovändning under nästa mandatperiod. Det blir regeringens sak att visa hur de med krafttag ska hindra EU från att genomföra sin nya budget.

Källor:
Kan bli 16 miljarder mer i medlemsavgift till EU
Sverige får betala miljarder mer till EU
EU vill öka långstidsbudget – svensk avgift kan höjas med 15 miljarder


  • Publicerad:
    2018-05-04 17:00