KOMMENTAR: Barn under åtta år ska inte längre få blåsa upp ballonger utan övervakning av vuxna. Ja, du läste rätt. Att blåsa upp ballonger är nämligen så extremt farligt att våra barn måste skyddas ifrån det med hjälp av lagstiftning, anser EU:s experter på leksakssäkerhet.

Förbudet har slagits fast av EU som säger sig vilja öka säkerheten för våra barn. Man menar att små barn kan kvävas av ballongerna. Tillverkarna ska därför, från och med nu, vara skyldiga att upplysa köparna om riskerna. Detta är endast ett exempel på de många nya regler som har trätt i kraft sedan vi gick med i EU. Lekplatserna ska byggas på ett visst sätt, det råder hjälmkrav för alla barn som cyklar och nu förbudet mot ballongblåsning. Frågan är om det är detta vi behöver? Vart tog det sunda förnuftet vägen kan man ju fråga sig? Kan inte föräldrar klara av att reglera dessa, något simpla saker själva? Måste det verkligen finnas en lag i ämnet ”ballongblåsning” som utarbetats av de briljanta hjärnorna i EU? Man kan inte låta bli att fundera över hur dessa instanser tror att tidigare generationer överlevt. På den tiden då det inte fanns förbud och lagar kring alla petitesser och människors liv inte reglerades in i minsta detalj.

I skenet av den brutala verkligheten blir ballongförbud som ett hån, ett slag i ansiktet.

Sanningen är den att vi lever i en tid där klimatet på alla sätt blir råare och där de verkliga riskerna blir fler. Var och varannan dag kan man läsa nya repporter om hur dåligt barn och ungdomar mår.
Dagens föräldrar står därför på grund av det inför riktigt svåra frågor som hur man ska varna sina barn för tex främlingar och pedofiler. Hur lär man ett litet barn att det finns elaka vuxna?
I skenet av den brutala verkligheten blir ballongförbud som ett hån, ett slag i ansiktet.

Om nu EU värnar våra barn och deras säkerhet, varför ser vi då inte hårdare straff för pedofiler, våldtäktsmän och ungdomsrånare? Varför får den sortens övergrepp fortgå utan förbud?
Och varför råkar just EU vara ledande i att med alla medel göra Norden till en mångkultur? EU bidrar till nedbrytandet av vår nationella säkerhet och sätter därmed våra barn och kommande generationer i direkt livshotande faror och på sikt utrotning. Så syftet är inte på något vis att värna eller skydda våra barn utan snarare tvärtom. Man försöker bara med hjälp av skenmanövrar få oss föräldrar att lägga energin på småsaker och uppmanar oss på så vis att blunda för de sanna hoten.

Istället för fåniga och framförallt onödiga beslut från EU borde vi föräldrar från start jobba med att försöka rusta våra barn både fysiskt och psykiskt med de färdigheter som krävs för att överleva i den hårda tid som tyvärr är vår verklighet. Så fortsätt att låta ungarna blåsa upp ballonger och ta istället itu med de riktiga problemen i vårt samhälle!


  • Publicerad:
    2011-10-16 00:00