PSYKISK OHÄLSA Efter en rad märkliga och nattliga trakasserier och hot har alternativmedieprofilen Christian Peterson tvingats ansöka om kontaktförbud mot Expos Daniel Vergara.

Nordfront har tidigare skrivit om hur Expo-profilen Daniel Vergara stalkar journalisten Christian Peterson från Exakt24. Vergara, som numera arbetar på vänstertidningen Syre, spårade ur i samband med att han skrev en artikel om Petersons journalistik och Peterson har publicerat inlägg på Twitter som visar hur han mottagit ett stort antal märkliga meddelanden från Vergara under småtimmarna.

Nu har trakasserierna gått så långt att Peterson ansökt om kontakförbud mot Expo-profilen. I ett filmklipp på Youtube berättar Peterson hur Vergaras kontaktförsök fortsatt långt bortom rent journalistiskt arbete och att blivit allt märkligare.

— Jag har tyckt att det har varit lite obehagligt men har ändå ställt upp på intervju när han har kontaktat mig, för jag försöker ställa upp på intervjuer med alla som söker mig. Detta har resulterat i att han har skrivit extremt obehagliga artiklar där han försökt smutskasta mig, säger Christian Peterson klippet.

Enligt Peterson har Vergara ringt honom och bett om att få träffas, frågat vad han gör i privatlivet och vad han gillar för musik.

— Detta trots att han är 40 år och har barn. Jag tycker att detta har varit obehagligt, säger Peterson som själv är 20 år.

Vergara har också skrivit vad Peterson beskriver som ”obehagliga artiklar” där han bland annat hävdar att Peterson har kontakt med turkisk underrättelsetjänst. Dessutom har han hotat Peterson med vänsterextremister.

— Jag hoppas att hans arbetsgivare tar ett snack med honom och att han lämnar mig i fred. Det här är inte ett professionellt beteende av en så kallad journalist, säger Peterson som också har polisanmält Expo-profilen.