INRIKES. I Göteborg inträffade under söndagskvällen en explosion vid en lastbil som tog eld. Polisen ser inget motiv till sprängningen.

Genrebild.

På söndagskvällen inträffade en explosion vid en lastbil på Danska vägen i centrala Göteborg, skriver GP. Polis och räddningstjänst larmades 21.30 och platsen spärrades av.

Även nationella bombskyddet var på plats och säkrade området.

— Det har varit en explosion, nu är det säkrat av bombgruppen men en fortsatt brottsplatsundersökning kommer ske med mindre avspärrning. Vi misstänker att ett brott ligger bakom, sa Fredrik Ohlqvist, insatschef på plats till GP.

Man vet ännu inte vad som exploderat men polisen uppger att det ska ha varit riktat mot lastbilen, som började brinna.

— Något i, på eller runt lastbilen har exploderat, men det är inte klarlagt exakt vad som har hänt. Den här lastbilen har blivit drabbad, det står klart, sa Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen region Väst till GP.

Börjesson uppgav även att polisen inte ser något motiv till sprängningen.

— Initialt fanns ingen koppling som man kunde se tydligt till några kriminella nätverk eller gäng eller liknande, sa Börjesson till GP.

Ingen ska ha skadats vid explosionen.

Vittnen har berättat att en bil i samband med händelsen lämnade platsen, men det är inte klarlagt om det har något samband med sprängningen.

Avspärrningarna utökades vid 22-tiden på grund av risk för ytterligare explosioner. Polisen uppmanade via högtalare de boende att gå in från balkonger och inte vara nära fönstren.

Vid 03-tiden natten till måndagen lämnade polisen området. Då var avspärrningarna hävda och lastbilen tagen i beslag och bärgad från platsen.

Ingen misstänkt eller gripen finns för dådet som polisen rubricerar som allmänfarlig ödeläggelse.


  • Publicerad:
    2020-10-05 11:30