LINKÖPING En hel husfasad blåstes ur när en sprängladdning detonerade i ett flerfamiljshus i Linköping på tisdagsförmiddagen. Enligt uppgifter är dådet riktad mot medlemmar i det så kallade Foxtrot-nätverket.

Strax efter klockan 6 på tisdagsförmiddagen exploderade en sprängladdning på Järdalavägen i Ekholmen i Linköping. Skadorna på huset blev omfattande och en hel fasad blåstes ur.

Trots detta finns bara uppgifter om att en boende behövdes ta till sjukhus med lindriga skador. Detta eftersom inga personer befann sig i de två lägenheter som skadades värst. Explosionen ska ha drabbat 18 personer som bor i huset, som alla hittat alternativa boenden för tillfället.

Enligt källor inom polisen som DN har talat med arbetar man utifrån hypotesen att sprängningen är relaterad till konflikten kring det så kallade Foxtrot-nätverket, som leds av Rawa Majid, mer känd som ”kurdiska räven”.

— Det har pågått en våldsvåg här i Linköping, så som i övriga Sverige. Det är självklart att vi kommer att titta på om det finns kopplingar till den, säger Angelica Israelsson Silfver, polisens presstalesperson, till DN.