INRIKES. En explosion i Norrköping drabbade flera lägenheter i ett bostadshus. Fem personer är gripna misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse.

Det var nu under söndagsmorgonen som polisen i Östergötland fick in ett larm om en explosion i ett bostadshus. Bostadshuset ligger i Hageby, Norrköping. Flera lägenheter drabbades av explosionen som fick fönsterrutor på tredje våningen att krossas.

— Det var flera lägenheter, upp till tredje våningen, som fick fönsterrutorna krossade. Det var en rejäl smäll, säger Roland Carlson, vakthavande befäl vid polisen Östergötland.

Polisen har gripit fem personer som nu är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Men polisen vill inte gå ut med ålder eller andra uppgifter om de misstänkta i nuläget.

— Vi har gripit fem personer som är misstänkta för det här brottet. Vi rubricerar det som allmän farlig ödeläggelse. Jag vet inte riktigt hur gamla de är eller vad de har för kön. Vi har precis gripit dem och jag har inte fått så mycket information, säger Roland Carlson.

Polisens tekniker är på plats för att utreda vad som orsakade explosionen.

— Vi vet faktiskt inte vad det var som orsakade explosionen, men vi har spärrat av platsen för undersökning och håller på att leta efter spår, säger Roland Carlson.

Enligt uppgifter från polisen ska ingen person kommit till skada.

Källa:
Fem personer gripna efter explosion i hus


  • Publicerad:
    2015-10-11 09:30