UTRIKES. En explosion inträffade på tunnelbanestationen Parsons Green i London under fredagsmorgonen. Ett flertal personer ska ha fått brännskador i ansiktet.

Det var strax efter klockan åtta under fredagsmorgonen som en explosioninträffade på tunnelbanestationen Parsons Green i London. Det uppges ha varit en vit hink i en platspåse som exploderat och spridit rök i en av de bakre vagnarna och flera personer brännskadades i ansiktet i samband med explosionen.

Ett ögonvittne säger till den brittiska tidningen Mirror att ”en eldboll flög genom tunnelbanevagnen och att vi bara hoppade ut ur en öppen dörr.”

Det är ett stort polisuppbåd på plats och ett flertal ambulanser är vid stationen men polisen är i nuläget förtegna med information om vad som hänt. Även Scotland Yard har kopplats in.

Vi kommer gå ut med fakta så fort vi kan – vår information måste stämma”, skriver Londonpolisen på Twitter.

Huruvida det rör sig om en terrorattack är ännu okänt men London har tidigare drabbats av flera terrordåd. Senast var i juni då en paketbil körde in bland fotgängare vid moskén i Finsbury Park i London i natt. Föraren greps av polisen och fallet utreds som ett terrordåd. Bara några veckor innan det körde en vit skåpbil in i en folkmassa på London Bridge. Tre gärningsmän ska sedan ha attackerat folk med stora knivar, innan de sköts till döds av polis.

Källa:
BBC: Incident i Londons tunnelbana


  • Publicerad:
    2017-09-15 10:15