Svenskfientliga Expo erbjuder numera ”antirasistisk utbildning” på Vindelns folkhögskola. Den så kallade Expoakademin handlar om att lära ut ”argumentationsteknik och antirasistisk retorik” för att ”ta fighten mot rasism och främlingsfientlighet i vardagen”.

Den bild som Expo valt att använda till sin akademi signalerar att man även kommer att lära ut hur man håller fast vid och vidareförmedlar propagandalögner. Bilden visar en mörkhyad man med vad som tycks vara mjölk hällt över sig för att bli vit. Detta var vad man påstod hände mot somalier i Forserum, vilket sedan blev startskottet för ett mediedrev om svenska rasister som förföljer somalier. ”Mjölkattacken” i Forserum visade sig dock senare vara en bluff.

Signaturen ”Kulturmarxist” var en av de första att stöta på Expos mjölkattackbild och skriver så här om bilden på Flashback:

”Kolla in Expos senaste bild i sin kampanj för att sälja nåt ”antirasistiskt” igen. Bilden är homoerotisk och bygger på myten om att någon hällt mjölk på en somalisk kvinna vilket visade sig vara en stor fet lögn. Alla journalister trumpetade ut påståendet från den somaliska föreningen i staden, men när det visade sig vara en lögn lades locket på. Expo VET att det var en lögn, men de VET också att svenska folket inte fått veta att det var en lögn. Hela Expos nya kampanjbild bygger på en lögn och den lögnen håller om medierna spelar med. Med den lögnen säljer man ”kurser” om lögnen om svensken som intolerant och rasistisk.”

Att Expo sprider lögner är ingen större nyhet för dem som har hamnat under deras radar. Tidigare har Expo i en intervju med Tomas Åslund på Sundsvallspolisen medvetet felciterat honom för att ställa Motståndsrörelsen i dålig dager. I ett annat fall har Expo hittat på att Svenska motståndsrörelsen är en ”terrorgrupp” som använder ”allt ifrån automatvapen till handgranater till pistoler och knivar”. 


  • Publicerad:
    2012-10-27 22:17