Den sionistiska underrättelsecentralen EXPO rapporterade i måndags, via sin nättidning, om vår offentliga aktion i Sundsvall. I artikeln fick man det att framstå som om Motståndsrörelsen hade planerat att förstöra för Sundsvalls miljörörelse. Artikeln är ett klassiskt exempel på desinformation.

Fakta: EXPO

Stiftelsen Expo är en sionistisk privat stiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga allt som hyllar Sverige och eller kritiserar sionismen. Man har en nättidning expo.se och även en papperstidning som heter expo.

Bakom finansiärerna finns flera kända sionister som använder organisationen för att bevaka sina politiska intressen i Sverige. En av dem är en viss Gabriel Urwitz som bland annat utpekas som skyldig till att miljardbelopp försvann ur Gotabanken på 1990-talet.

Robert Aschberg är styrelsemedlem i stiftelsen expo och använder bland annat resurser från sitt mediabolag Strix-television för expos räkning. Trogna medarbetare får frikostigt jobb inom Aschbergs mediasfär.

Nyligen tillkom även Mona Sahlin till expos styrelse.

Deras trovärdighet har i allmänhetens ögon sjunkit drastiskt sedan starten. Många spekulerar i att det även kan bero på att en av grundarna författaren Stieg Larsson var idealisten som höll det hela flytande och att ingen tog över det efter hans bortgång.

EXPO
I artikeln skriver man:
Enligt polisen var lördagens demonstration planerad för att störa Sundsvalls miljörörelse. SMR sökte tillstånd för sitt torgmöte samma dag som miljörörelsen planerat en manifestation på platsen.

För att understryka ovanstående påstående tar man med ett ”citat” från en polischef i Sundsvall:
Det kändes väldigt välplanerat från Svenska motståndsrörelsens sida. Det är allmänt känt att de som är verksamma inom miljörörelsen inte delar deras åsikter, säger Tomas Åslund till Expo.

Felciterade
Det var ganska klart att Polisen blivit felciterad. Motståndsrörelsen poängterade redan vid den initiala kontakten med polisen att vi inte hade något som helst emot att dela torg med några miljöaktivister. Vi planerade till och med in vårt tal så att det inte skulle hållas förrän miljöaktivisterna var klara. Tilläggas skall även att dessa värnare av miljön har sökt tillstånd att vistas på torget varje lördag. Att värna om miljön är för övrigt något som Motståndsrörelsen också gör.

Reda ut begreppen
För att få klarhet i detta polisuttalande ringde jag upp Tomas Åslund vid Sundsvallpolisen (lyssna på inspelning nedan) och precis som vi trodde var han felciterad. Det visade sig alltså att EXPO:s Johannes Jakobsson har skapat nyheten med polisens uttalande ur tomma intet. Detta givetvis för att försöka smutskasta och desinformera, en viktig uppgift för en underrättelseorganisation.

Klicka nedan för att lyssna på ljuklipp:


  • Publicerad:
    2011-03-09 00:00