MEDIA. Expo har skrivit en lögnaktig artikel om rökattacken mot RFSU som antyder att Motståndsrörelsen skulle ligga bakom aktionen.

vergara lögn

Daniel Vergara – ”journalist” på vänsterextrema Expo.

Vänsterextrema Expo skyndade i en artikel skriven av Daniel Vergara till abortvurmarna i RFSU:s försvar idag. I artikeln vill Expo lägga skulden för gårdagens rökattack mot RFSU:s ”abortfestival” i Stockholm på nationalister i allmänhet och kanske Motståndsrörelsen i synnerhet.

Motståndsrörelsen nämns flera gånger i artikeln. Bland annat skriver Vergara:

Ledande företrädare från den högerextrema aktivistgruppen Nordisk ungdom har hyllat attacken. Det har även nazistiska Svenska motståndsrörelsen.

Detta trots att Motståndsrörelsen inte uttryckt någon åsikt om händelsen annat än att Nordfront rapporterat om den precis som vi rapporterar om många andra nyheter.

Vidare ljuger Vergara om att attacken mot RFSU ska ha ägt rum samma helg som Motståndsrörelsens första näste arrangerade en utbildningshelg:

Aborträttsfestivalen har uppmärksammats av högerextrema organisationer. Bland annat av nazistiska Svenska motståndsrörelsen som samtidigt som händelsen ägde rum hade en så kallad ”utbildningshelg” i Stockholm.

Problemet är bara att utbildningshelgen hölls föregående helg och artikeln om utbildningshelgen publicerades till och med den 5 december, två dagar innan rökattacken mot RFSU ägde rum. Men fakta är väl mindre viktigt för vänsterextremisten Vergara som uppenbarligen vill få folk att tro att Motståndsrörelsen ligger bakom aktionen. Vergara avslutar sin artikel med ytterligare en insinuation:

Svenska motståndsrörelsen har tidigare kopplats till ett liknande dåd som den mot RFSU. 2013 kastade maskerade män rökbomber i ett köpcenter i Stockholm där en utställning om flyktingläger pågick. Aktivisterna lämnade propaganda från Svenska motståndsrörelsen efter sig. Organisationens ledning sa dock att de inte hade någon kännedom om attacken.

Nordfront har varit i kontakt med Näste 1 och kan dementera att organisationen ligger bakom gårdagens aktion.

Avslutningsvis kan det vara värt att notera att polisen än så länge bara misstänker att rökattacken var en politiskt motiverad gärning och att det ännu inte finns någon misstänkt person. Och även om det var en politisk aktion behöver det inte vara nationalister som ligger bakom.

Källa:
Högerextremister hyllar attentat mot RFSU 2014-12-08 17-54-37


  • Publicerad:
    2014-12-08 18:10