JUDISK MAKT. ”Antirasistiska” Expo hjälpte judisk rasistorganisation i ett försök att få Sveriges statsminister att förbjuda Nya tider. Detta avslöjas i ett samtal med Granskning Sverige.

 

När Nya tider skulle ställa ut på bokmässan blev Stefan Löfven uppmanad av det judiska lobbyorganisationen Simon Wiesenthal-centret att stoppa den invandringskritiska tidningens medverkan. I ett öppet brev uppmanade organisationens chef för internationella relationer, Shimon Samuels, den svenske statsministern att ”stå upp för mänskliga rättigheter”.

Samuels, som var ”chockad” över Nya tiders utställning på bokmässan pekade ut tidningen som potentiella terrorister genom att utfärda varningar som att terrorism ”börjar alltid med ordet, antingen det skrivna eller elektroniska”. I uppmaningen till statministern menade centret att Sverige bör kunna ses som en ”hatisk kraft” om man tillåter Nya tider att ställa ut på bokmässan istället för att, som man borde, ”förbjuda dessa hatmånglare”.

Din regerings hemsida hävdar att ”Sverige ska vara en ledande och inspirerande kraft i världen”. Tillåt mig att göra ett tillägg: ”och inte vara en hatisk kraft”. Vi uppmanar dig att vidta de nödvändiga åtgärderna för att stoppa denna travesti och förbjuda dessa hatmånglare från alla sammanhang där de utgör en fara för allmänheten och dagens ungdom i synnerhet.

I det officiella uttalande framgår att centret hämtat information om påstådda kopplingar mellan Nya tider och Nordiska motståndsrörelsen från ”den högt respekterade Expos hemsida”.

Samarbetet mellan Expo och Simon Wiesenthal-centret går emellertid djupare än så. I ett samtal mellan Erik Johansson (Granskning Sverige) och Shimon Samuels bekräftar den senare att det var Expo som gjorde grundarbetet till det hotfulla brev som judisk makt-organisationen skrev till statsministern.

Samuels säger i samtalet att han blev informerad om Nya tiders närvaro på bokmässan av en av deras medlemmar i Sverige men att han själv inte hade läst Nya tider när han skrev brevet. När Granskning Sverige pressar Samuels avslöjar han det var Expo som översatte artiklar åt honom.

Granskning Sverige: — Så du sände ett brev till statsministern utan att ha läst igenom något av dokumenten?

Shimon Samuels: — Jag läste någonting via Google translate…vidare översatte Expo flera av dokumenten.

Granskning Sverige: — Så du läste sådant som Expo gav dig?

Shimon Samuels: — Ja.

På vidare frågor tycks Samuels inte riktigt kunna redogöra för vilka dokument han ogillade, vilket skulle kunna betyda att delarna i uttalanden som var tänkt att kompromettera Nya tider har skrivits, och eventuellt också formulerats, av någon annan aktör.

Soros-finansierade stiftelsen Expos samröre med judiska rasistorganisationer är känt. Vad som gör samarbetet med Simon Wiesenthal-centrets uttalande så speciellt är att det skrevs den 8 september medan Expo drygt två veckor senare dementerade att de inte angriper judisk rasism trots att de påstår sig vara ”antirasistiskt”.

Det var i en debatt den 24 september mellan Nordfronts chefredaktör, Fredrik Vejdeland, och Expos dito, Daniel Poohl, som den senare hävdade att man visst skriver om judisk rasism och hänvisade till Expos artikel om föreningen Svensk judisk dialog.

Den betydelselösa föreningen Svensk judisk dialog, vars ledare viftade med en israelisk flagga på SD:s valvaka och som uppmanat till massmord på ”alla islamiska palestinska muslimer” i sionismens namn, har dock Judiska församlingen, Judiska centralrådet samt den israeliska ambassaden i Stockholm alla tagit avstånd från. Detta eftersom de uppfattar honom som ”en säkerhetsrisk” och kontraproduktiv för judarnas intressen.

expo-rasism

Mer intressant är då Expos samröre med nämnda Simon Wiesenthal-centret. I artikeln Help Ensure that Israel is a Jewish and Democratic State Now and Forever framgår klart och tydligt att centret betraktar judarna som en unik etnisk grupp, att judar och palestinier är etniskt olika samt att judarna har mer rätt till Israel än någon annan folkgrupp. Nedan några utdrag ur artikeln:

Vid sitt första historiska möte med president Obama i Vita huset den här veckan, betonade premiärminister Netanyahu att Israel är en judisk stat. Varför var det nödvändigt?

Eftersom Israel och Israel ensamt pressas att sätta dess hela identitet på förhandlingsbordet . Vissa driver på för en tvåstatslösning men insisterar på att hundratusentals palestinier ska tillåtas att bosätta sig i Israel, det enda judiska hemlandet.

Eftersom […] en konferens […] tänker undersöka en så kallad ”en-stats”-lösning på Israel-Palestina-konflikten som, om den antas, skulle effektivt förstöra Israels unika judiska karaktär. Vi kan inte låta detta hända.

Att det sionistiska centret ser Israel som en specifik judisk stat och bekämpar mångkultur samt förespråkar rasligt motiverad diskriminering av palestinier i landet, framgår med all tydlighet av denna och andra artiklar på Simon Wiesenthal-centrets hemsida. Svenskar som uttrycker sig i liknande fast mycket mildare ordalag om sitt eget hemland utsätts av just Expo för politisk förföljelse och utmålas som ”rasister” och ”extremister” och en fara för andra människor.


  • Publicerad:
    2016-10-16 01:17