MEDIA. I en absurd artikel ber Expressen om ursäkt för att deras rapportering inte var osaklig nog. Samtidigt hävdar man att man ”velat rapportera på ett så sakligt sätt som möjligt”.

jude_expressen

Massmedia arbetade under gårdagen frenetiskt med att förvanska Motståndsrörelsens motiv bakom stöddemonstrationen till Gyllene gryning. En reporter från TV4 påstod exempelvis helt fräckt att demonstrationen handlade om att ”hylla kristallnatten” bara för att den råkar infalla sig på samma dag.

Expressen var inget undantag. Bonniertidningen, som i sin livesändning flera gånger kom att diskutera det för demonstrationen irrelevanta ämnet ”Kristallnatten”, som man bland annat påstod var ”startskottet till förintelsen”, ber nu om ursäkt. Men inte för att de manipulerade sina läsare genom att blanda bort korten, utan för att de gjorde det för lite!

Expressen skriver:

Under sändningen beskrevs det som hände under Kristallnatten i nazi-Tyskland kraftigt underdrivet. Förberedelsen för direktrapporteringen, med hänvisningar till Kristallnatten, var för dålig och vi ber om ursäkt för att delar av rapporteringen inte höll tillräckligt hög kvalitet.

Expressen anser att rapporteringen kring demonstrationen för Gyllene gryning, och medlemmarna Giorgos Fountoulis och Manolis Kapelonis som mördades för en vecka sedan, istället skulle ha varvas med bilder på lidande judar:

Vi borde haft tillgång till mer bakgrundsmaterial och kanske kompletterat med gamla tv-bilder, länkar till fördjupande reportage och vittnesmål om judeförföljelserna.

Mordet på de två Gyllene gryning-medlemmarna skedde fredagsnatten för en vecka sedan och Motståndsrörelsen beslutade sig kort därefter för att arrangera en stöddemonstration för Gyllene gryning fortast möjligt. Att denna lördag valdes beror rent logiskt på att det är den första helgdagen efter mordet och har naturligtvis inget att göra med den så kallade Kristallnatten att göra.

Detta håller dock inte Expressen med om, som antingen vet något som Nordfront inte vet alternativt bara fräckt ljuger inför sina läsare:

Demonstrationsdatumet var valt i och med att det i dag är årsdagen av Kristallnatten, då judar terroriserades och dödades av nazister.

Expressen avslutar sin artikel med att skämta till det om att man velat rapportera ”på ett så sakligt sätt som möjligt”:

Vår avsikt var att rapportera om de mycket oroliga demonstrationerna i Stockholm på ett så sakligt sätt som möjligt genom att beskriva det som hände på plats samt intervjua polis på plats. Har vi gett intryck av att förminska något eller ta någons parti ber vi oförbehållsamt om ursäkt.

På internet, i såväl Nordfronts kommentarsfält som på andra ställen, har många ifrågasatt varför media nämner ”Kristallnatten” överhuvudtaget när de rapporterar om denna stöddemonstration för Gyllene gryning och de politiska morden på två av deras medlemmar.

Källa:
Expressen ber om ursäkt för fel i nazistbevakningen idag


  • Publicerad:
    2013-11-10 22:37