MEDIA. Expressen erkände igår att det var medarbetare på tidningen som tillkallade poliserna som förde bort Nordfronts journalister från byggnaden som Expressen och DN håller till i.

Igår tvingades Expressen att erkänna att Nordfronts medarbetare som skulle granska Expressen inte längre är misstänkta för några brott riktade mot Expressen.

Expressen erkände även att det var medarbetare på Expressen som ringde efter polisen. Tidningen skriver:

På fredagseftermiddagen upptäckte personal från Expressen att de misstänkta personerna befann sig kring fastigheten där både Expressen och Dagens Nyheter har sina redaktioner.

De slog larm och när polisen kom till platsen kunde de identifiera tre personer som är knutna till nazistiska Svenska Motståndsrörelsen.

Personerna på platsen var där för att granska Expressen men polisen tog med dem in på förhör och anhöll dem sedan misstänkta för förberedelse för grov misshandel och olaga hot mot grupp. Att polisen misstänkte Nordfronts utsända för olaga hot kan bero på att Expressen tillkallade polis och uppgav att de kände sig hotade, för i efterhand visade polisutredningen alltså att det inte fanns något fog för den misstanken som sedermera kom att läggas ner.

Källa:
Del av misstankar mot tre nazister avskrivna


  • Publicerad:
    2015-02-20 15:30