INRIKES. Expressen har publicerat en krönika som uttrycker fasa över svenskars radikalisering.

Det är Expressen-journalisten Lars Lindström som har skrivit en krönika om hur han förfasas över utvecklingen i Sverige. Det handlar dock inte om våldtäkter, skjutningar eller strypt yttrandefrihet, utan om hur svenskar radikaliseras.

Bland annat oroar han sig över att ”extremt invandringskritiska röster” vill ha en etniskt baserad befolkningsundersökning.

Lindström saknar dock helt förståelse för detta. Eftersom Sverige ännu inte upplevt en samhällskollaps, ett inbördeskrig eller en islamisk diktatur är läget gott i landet, menar han. Därefter tar han upp att fler svenskar tar efter Nordiska motståndsrörelsens slagord om att makthavare är folkförrädare.

”Åh, jag minns en tid i vår stolta nation när bara organiserade nazister skrek ’folkförrädare’, hävdade att Sverige håller på att ’byta ut sitt folk’, och var besatta av att rangordna människor och avgöra vilka som är värda att få finnas till.

Nu kan den högerextrema myten om ’folkutbytet’ uttryckas varje dag i sociala medier av såväl till synes normala fejkprofiler som kommunpolitiker och till och med avhandlas i motioner i riksdagen.

Även de gamla kraven på återvandring plockas fram ur arkiven och börjar poppa upp som ett gångbart alternativ i den invandringskritiska huvudfåran.” skriver Lindström.

En av de som kan ha inspirerat Lars Lindströms krönika är Svenska Dagbladets skribent Ivar Arpi, som på senare tid kritiserat invandringen inte utifrån endast en ekonomisk eller religiös grund utan även en demografisk sådan.

Källa:
Jag minns en tid när bara nazister skrek ”folkförrädare”


  • Publicerad:
    2019-06-24 19:45