HETSJAKT. Idag hänger Expressen ut nationella kvinnor med namn, bild och feta rubriker. Kvinnornas ”brott” är att de är nationella kvinnor.

Skärmbild från Expressen.se

Foto: Skärmbild från Expressen.se

Bakgrund
I veckan hängde Expressen ut medlemmar i Motståndsrörelsen i en ren hetsartikel. Till bilderna på de uthängda i ”nazistligan” stod med stora versaler HATHOTVÅLDTERROR. Motivet till att hänga ut medlemmarna på detta sätt skulle ha varit att ”våldet och hatet har fortsatt från nazistiska Svenska motståndsrörelsen efter attacken mot den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp”. Nordfront kunde visa att detta påstående inte stämmer.

Flera av de uthängda som skulle ha ägnat sig åt ”våld och hat” har flera år gamla domar på sig eller är ostraffade. En av de ostraffade är Pär Öberg vars koppling till ”TERROR” består i att han är ”medlem i SMR:s riksledning” vilket inte kan tolkas annat än som att Expressen påstår att Motståndsrörelsen är en terroristisk organisation, ett påstående som är både grovt felaktigt och kan vara olagligt.

Ny uthängning – av kvinnor
Nu gör Expressen en ny uthängning – denna gång mot nationella kvinnor. Här är det ännu svårare att rättfärdiga en uthängning. Till skillnad från den tidigare uthängningen är kvinnornas ”brott” inte att de någon gång i livet dömts för brott (förutom vid ett fall) eller är ”medlem i SMR:s riksledning”. Deras ”brott” är att de är kvinnor som valt att engagera sig nationellt.

”Uppdrag: föda barn”, skriver Expressen och hänger ut kvinnor som antingen aldrig talat om något sådant ”uppdrag” eller som förekommit i helt andra sammanhang. En av de uthängda är Johanna Hagberg som arbetar inom Nordfronts nyhetsredaktion och en annan är Jessica som driver ett träningsprojekt för nationellt sinnade kvinnor.

Johanna Hagberg hängs ut.

Johanna Hagberg hängs ut. Expressen tar fasta på en kommentar hon skrev 2012: ”I samma sekund som man blir förälder så har man ett ansvar och det är ens förbannade plikt att göra allt som krävs för att skydda sina barn i detta mångkulturella helvete.”

Förfalskar citat
Flera av citaten som Expressen använder sig av är tagna ur sitt sammanhang och i minst ett fall helt förfalskat.

För att bevisa tesen om att kvinnor har som ”uppdrag” att föda barn – ett uppdrag som männen enligt Expressen bestämmer – har tidningen använt sig av ett citat av Nordfronts livstilsredaktör Paulina Forslund: ”Jag är mamma för att jag är nationalsocialist”. Citatet antyder att Paulina Forslund känt ett ”tvång” att bli mamma sedan hon engagerat sig. I verkligheten lyder citatet: ”Jag är nationalsocialist för att jag är mamma.” Citatet syftar till att Paulina Forslund förstod vikten av att engagera sig efter att hon blivit mamma.

Flera icke-offentliga personer
Fem kvinnor hängs ut med namn, bild och den kommun de bor i – Paulina Forslund, Johanna Hagberg, Ulvhild Årthun, Emma och Jessica. Flera av dessa kvinnor är inte offentliga personer eller sådana som kan räknas in som ”Motståndsrörelsens kvinnor”.

En av kvinnorna, Jessica, hängs ut enbart för att hon ställt upp på en intervju för Nordfront som handlar om bildandet av träningsprojektet Nordiska Kvinnors Idrottsklubb (NKI) vars syfte är att ”få nationella kvinnor att komma igång med sin träning och samtidigt lära känna varandra”.

Emma hängs ut enbart eftersom hon bevistade en föreläsning. ”Emma Karlsson var på plats när ett 40-tal nazister från hela landet samlades i Stuvsta centrum”, skriver Expressen om motivet till att Emma hängs ut med namn och bild på Expressens framsida.

jessica

Jessica driver ett träningsprojekt för nationella kvinnor – hängs ut av Expressen.

Bakom hetsartikeln står Gusten Holm som tidigare samarbetat med Expo för att skriva grovt vinklade och lögnaktiga artiklar om Motståndsrörelsen i Upsala Nya Tidning. Gusten Holm har för tidningen bland annat skrivit artikeln Radhusnazisterna med det uppenbara syftet att karaktärsmörda Motståndsrörelsens medlemmar i Uppsala. Gusten Holm är nominerad till Guldspaden för att ha förmått Uppsalapolisen att öppna upp åtal medlemmar i Motståndsrörelsen som tillrättavisade den ökände vänsterextremisten Anders Henriksson när han fysiskt gav sig på aktivisterna.

Källa:
De är de svenska nazistkvinnorna


  • Publicerad:
    2015-02-13 13:06