FOLKET MOT ETABLISSEMANGET. Den judiska tidningen Expressen har fått massiv kritik efter att ha hängt ut brottsmisstänkta nationella som försvarat sig mot en vänsterpöbel.

Den judiska tidningen Expressen väljer idag att hänga ut sju medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen som är misstänkta för att ha misshandlat vänsterextremister i Lund den 1 juni 2019. Rättegången inleddes under förmiddagen.

Vänsterextremisterna hade under dagen provocerat nationalsocialisterna samt stört den lagliga flygbladsutdelningen genom att skrika slagord med hjälp av megafon samt åsiktsregistrera människor som deltog i diskussioner på platsen. Efter ytterligare provokationer utbröt en konfrontation som satte stopp för trakasserierna.

En minnesvärd bild från konfrontationens efterspel.

Valet att hänga ut personer som endast är misstänkta för brott har fått massiv kritik bland användare på Twitter.

Svarstråden fortsätter på samma sätt ännu mycket längre. Aktivisterna får även stöd för att ha stått upp mot vänsterextremister.

Nordiska motståndsrörelsens presstalesman Sebastian Elofsson – som själv är en av de misstänkta – menar att rättegången är politiskt motiverad.

Aktivisterna som står åtalade, inklusive mig själv, agerade i självförsvar mot en samling vänsterextremister. En hotfull situation uppstod och vi agerade därefter. Och även om rätten sedan skulle hävda något annat så står vi ändå fast vid vårt agerande.

Hela rättegången är befängd. En skenrättegång mot politisk opposition arrangerat av en stat som mördar sitt eget folk genom massinvandring och mångkultur.


  • Publicerad:
    2020-05-26 19:40