LÖGNPRESSEN. För den tidigare väktaren Tobias Lindberg räckte det med att ha ”fel” åsikter för att hamna på Expressens löpsedel. Men när samma judiska tidning ”granskar” våldtäktsmän inom väktarbranschen så skyddas deras identitet.

Nordfront kunde igår rapportera om hur Twitter stormade mot Expressens så kallade granskning av politiska dissidenter i säkerhetsbranschen. Trots att den judiskägda tidningens åsiktsjournalist David Baas noterat 170 ”nazister och våldsdyrkare” som arbetar eller har arbetat i branschen kunde han inte hitta något fall där någon misskött sitt jobb.

Inte heller Nordfronts Tobias Lindberg – som hängdes ut med namn och bild – hade gjort något fel på sitt jobb, förutom att han idag har åsikter som den judiska lögnpressen ogillar.

LÄS MER: David Baas totalsågas efter uthängning av Tobias Lindberg: ”Pinsamt dåligt!”

Men när den så kallade granskningen av säkerhetsbranschen under måndagen har övergått till dömda vålds- och sexualbrottslingar så väljer Expressen att skydda samtliga våldtäktsväktares identitet.

Detta trots att Baas identifierat 120 personer i branschen som dömts för alltifrån våldtäkt, grov kvinnofridskränkning, sexuellt utnyttjande av minderårig och våldtäkt mot barn till hemfridsbrott, rån, koppleri, grov misshandel, försök till mord, försök till dråp, rån, olaga hot, sexköp, grov stöld, sexuellt ofredande, olaga intrång, grovt narkotikabrott, smuggling, grov rattfylla, skyddande av brottsling, övergrepp i rättssak, mened, djurplågeri, våld och hot mot tjänsteman, falsk tillvitelse och mordbrand med mera.

Brott som många av de granskade personerna fått långa fängelsestraff för.

Dagens löpsedel på Expressen.

David Baas beskriver hur flera dömda rånare och våldtäktsmän fått jobb på vaktbolag. I ett fall har en man som dömts för sexuellt utnyttjande av minderårig godkänts för jobb på två olika vaktbolag, varav det ena enligt Expressen arbetar med säkerhet på homolobbyjippot Melodifestivalen.

Men enligt Expressens bedömning finns alltså inget allmänintresse i att dessa ordningsvakter och väktares identiteter blir kända, såsom det fanns när det kom till den före detta väktaren Tobias Lindberg.


  • Publicerad:
    2019-03-18 23:37