LÖGNPRESSEN. Med anledning av Nordiska motståndsrörelsens succé i Almedalen skrev lögnblaskan Expressen en lögnaktig artikel om den finska aktivisten Rami Joukanens brottshistoria i syfte att svartmåla honom och organisationen. Vastarinta.com har intervjuat Joukanen där viktiga detaljer tas upp som Expressen valt att inte publicera.

Expressen-journalisten David Baas, som är känd för sina hetsartiklar mot invandringskritiker, har ännu en gång skrivit en lögnaktig artikel om Nordiska motståndsrörelsen. I Baas senaste artikel har lögnerna ofiltrerat gått direkt till homovurmande Alma Medias Iltalehti och senare vidare till finska statskontrollerade Yle.

Den flerfaldigt påkomna lögnaren Baas har målat upp en bild av en nationalsocialist vid namn Rami Joukanen som påstås ska ha torterat en ”handikappad” och ”oskyldig” man till döds.

Då Motståndsrörelsen i regel är mer intresserade av vad dess medlemmar gör från och med den dagen de anslutit sig till organisationen så har ändå Nordfronts systersida Kansallinen Vastarinta varit i kontakt med Joukanen, som avtjänat sitt straff, och bett honom kommentera den över tio år gamla händelsen.

Rami Joukanen. (Tredje från vänster)

Joukanen delar med sig av uppgifter, som lögnpressen medvetet mörkat. Den mördade mannen var nämligen en alkoholiserad granne till en kvinnlig anhörig till Joukanen. Han had vid upprepade tillfällen försökt förmå mannen att sluta bjuda hans anhörig på alkohol. Mannen fortsatte dock med detta och en dag så hittade Joukanen kvinnan full och blåslagen hemma hos grannen. Joukanen skyndade sig då till den anhöriges undsättning och förde henne till säkerhet.

Mer än tio timmar senare hade den anhörige återhämtat sig så pass mycket att hon kunde berätta att grannen hade utsatt henne för ett våldtäktsförsök. Mannen hade en nedsatt rörelseförmåga men att han skulle ha varit helt rörelsehindrad som Expressen vill ge sken av stämmer alltså inte. Han hade dessutom tillräckligt med rörelseförmåga för att kunna våldta någon.

När Joukanen fick händelsen förklarad för sig bestämde han sig för att ge mannen en ordentlig omgång med stryk. Syftet var alltså inte att döda mannen. Rättsläkaren kunde heller inte fastställa den exakta dödsorsaken och denne nämnde bland annat en mikrovågsugn som en annan inblandad i händelsen ska ha kastat mot mannen, som avled 6-8 timmar efter misshandeln.

Pär Öberg, som är chef över Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren, säger att Baas har tidigare blivit påkommen med att ljuga om Motståndsrörelsen och att han försöker skapa skandaler om saker som han egentligen inte vet någonting om. Dessa lögner snappas senare upp av annan folkfientlig media som i sin tur ändrar och förvränger sakerna ännu mer.

Idag, i sluttampen av Almedalsveckan, har rädslan för oppositionen synts i flera hetsartiklar, men också att blotta närvaron av Motståndsrörelsens medlemmar eller fanor har setts som hotfullt. Ett fåtal vänsterextremister har på olika sätt försökt att hindra Motståndsrörelsens opinonsbildning, bland annat genom att spotta på aktivister, täcka över banderoller och kameror. Detta har dock resulterat i tillrättavisning som följd.

För Nordiska motståndsrörelsen har veckan varit en framgång.

— Veckan har gått bra. Vi har fått mycket positiva reaktioner och stöd från allmänheten och vi har kunnat föra fram våra åsikter, bekräftar Joukanen.

Publicerades ursprungligen på vastarinta.com


  • Publicerad:
    2018-07-10 00:39