Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Expressen ljuger: “Nazister bar knivar utanför Expressen”

Av Redaktionen, 2015-02-17
redaktionen@nordfront.se

LÖGNPROPAGANDA. Att polisen hittade knivar som låg i bilarna blev till ”bar knivar utanför Expressen”.

nazister-knivar-expressen

”Nazister bar knivar”. Foto: skärmdump Expressen.se.

Under gårdagskvällen publicerade Nordfront en exklusiv intervju med en av de journalister som greps utanför Expressens redaktion för att granska de journalister som är inblandade i hets- och uthängningskampanjen som Expressen driver mot Motståndsrörelsen.

Detta då Nordfront anser att de som hetsar sverigedemokrater till att ta livet av sig och hänger ut oppositionella kvinnor med namn och bild – så att vissa av de uthängda förlorar sina jobb – samtidigt som de tar till lögner för att dölja identiteterna på afrikanska gruppvåldtäktsmän har ett och annat att förklara för allmänheten.

Nu har Expressen skrivit om artikeln och i sedvanlig ordning förvrängt innehållet där tidningen använder sig av en rent lögnaktig rubrik.

Anders Rydberg berättar i intervjun för Nordfront hur en polisbuss ansluter till platsen, cirka 80 meter från ingången, där Nordfronts reportrar var stående på grund av batteritorsk på bilen. Polisen hittade tre knivar som låg i bilarna och Rydberg blev därför misstänkt för brott mot knivlagen men inget mer. Sedan ansluter andra polispatruller som inte vara lika förstående som poliserna i den första utan hellre ville se ett gripande, dock inte på grund av de knivar som låg i bilarna.

— Brottsbeskrivningen var att vi genom ”klädsel och rörelsemönster gjort oss skyldiga till olaga hot mot grupp”, säger Anders Rydberg till Nordfront och konstaterar också att det var först vid anhållandet som polisen använde sig av knivarna i bilen.

På Expressen står nu att ”nazisterna bar knivar utanför Expressens redaktion”, vilket alltså inte stämmer. ”Polisen beslagtog flera knivar när tre nazister som försökte kartlägga Expressens journalister avslöjades”, skriver Expressen i en mycket vinklad artikel där citat från intervjun med Anders Rydberg tagits ur sitt sammanhang för att passa in i Expressens propagandartikel.

Expressen verkar av denna anledning inte vilja att deras läsare får en möjlighet att kontrollera sanningshalten på Nordfronts egna sida. Nordfront nämns överhuvudtaget inte med namn, inte ens när Expressen tar Nordfronts bilder utan att fråga. Istället kallas Nordfront vid två tillfällen för ”SMR:s propagandasajt”.

Källa:
Nazister bar knivar utanför Expressen


  • Publicerad:
    2015-02-17 08:30