MEDIA. Kritikerstorm mot Bonnier-tidningen efter hyllningsreportage för Ahmed Tishko.

Skärmdump från Expressen.se

Samma dag som 22-årige Ahmed Tishko häktas, på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson, 17 år, väljer Expressen att hylla den misstänkte mördaren.

”Den ostraffade pojkvännen har gått ut grundskola och gymnasium och radat upp anställningar”, så inleder Expressen sitt hyllningsreportage till Ahmed Tishko.

Även fast artikeln skvallrar om att den ska handla om ”förhören och bevisen” går den i stort sett ut på att skapa sympatier för den invandrande förövaren. Läsarna får bland annat veta att Ahmed Tishko varit duktig i skolan, att han haft lätt att få jobb, att han är serviceinriktad på sina jobb samt att han fått utmärkelse som årets medarbetare.

Personer i hans bekantskapskrets beskriver honom enligt Expressen som ”en fin person som alltid var glad”, som ”gjorde det han skulle” och var ”jätteduktig”. En person har beskrivit honom som extremt svartsjuk, då heter det i Expressen att han ”pekats ut” som det.

”Fruktansvärt osmakligt!”

På sociala medier rasar nu människor över Expressens skönmålning av den misstänkte förövaren.

Han är misstänkt för att ha mördat en 17 årig flicka med hela livet framför sig, och ni väljer att skriva om den misstänkte mördarens fina kvalité och ambitioner? Har ni fullständigt tappat den moraliska kompassen och er anständighet?skriver en person.

Andra undrar varför Expressen inte gör ett reportage utifrån offrets perspektiv och om de tagit de anhörigas känslor i beaktande.

Expressens artikel är författad av Mattis Wikström, Daniel Olsson, Jonathan Berntsson och Leotrim Jusufi.

Källa:
Förhören och bevisen: Wilmas pojkvän häktad


  • Publicerad:
    2019-11-22 19:00