MEDIA. Facebook har blockerat den amerikanska sajten Infowars nyhet om gruppvåldtäkten på Södermalm i Stockholm.

Mark Zuckerberg, Facebooks grundare.

Mark Zuckerberg, Facebooks grundare.

Nyligen friades en av de åtalade i hovrätten för den brutala gruppvåldtäkten på Södermalm i september tidigare i år, eftersom man inte ansågs sig kunna bevisa att han var 15 år eller äldre när dådet begicks. Detta är något som rapporterats i många olika medier, men när nu amerikanska Infowars skrev en artikel om det valde Facebook att blockera artikeln så att den inte går att dela.

Facebook har en ny “raderingspolicy” som innebär att man kan radera länkar som presenteras som nyheter men innehåller “falsk information”. Men eftersom nyheten från Infowars inte innehåller något sådant, kan man ställa sig frågan vad som egentligen ligger bakom att man nu väljer att blockera den?

I Infowars artikel går att läsa bland annat:

“Varje vecka får vi rapporter om migranter som attackerat kvinnor sexuellt i europeiska städer. Genom att lämna dörrarna vidöppna för okontrollerad, massiv invandring har politikerna importerat den våldtäktskultur som redan tidigare gjort Sverige till västvärldens främsta våldtäktsland.”

Bakom Facebook ligger den judiske IT-entrepenören Mark Zuckerberg som i media även har kallats för “filantrop”. Han har haft långtgående samarbeten med såväl amerikanska som olika europeiska myndigheter och låtit dem använda informationen från Facebook för att kartlägga och övervaka människor världen över.

Källor:
Facebook blockerar sanna nyheter
‘Refugee’ Involved in Brutal Gang Rape of Swedish Woman Set Free


  • Publicerad:
    2015-12-25 14:40