SOCIALA MEDIER. Efter att en turkisk domstol förbjudit Facebook att visa islamkritiskt innehåll har man nu valt att blockera turkiska användare från att gå in på sidor med innehåll som kan vara förolämpande mot profeten Muhammed.

facebook_broken

Facebook har nu valt att censurera visst innehåll för turkiska användare efter ett domstolsbeslut. Censuren innefattar även det senaste nummret av satirtidningen Charlie Hebdo, detta trots att man tidigare lovat att aldrig censurera innehåll som har med terrorattacken mot tidningen att göra.

Tidigare denna månaden menade Facebook-grundaren och juden Mark Zuckerberg att länder inte ska kunna diktera vad dess invånare delar på det sociala nätverket.

— Vi följer lagarna i respektive land, men vi kommer aldrig låta ett land eller en grupp människor diktera vad folk kan dela runt om i världen, uppgav Zuckerberg.

Professor Yaman Akdeniz, expert på nätlagar vid Bilgi-universitetet i Istanbul, menar att han inte är förvånad över censuren då Facebook ofta fogar sig efter myndigheter.

— Till skillnad mot Twitter och YouTube, så samarbetar Facebook mycket mer med de turkiska myndigheterna… Därför är det heller inte förvånande att Facebook så snabbt blockerar dessa sidor.

Källa:
Facebook censurerar Charlie Hebdo


  • Publicerad:
    2015-01-27 18:30