CENSUR. Facebook rensar nu bort inlägg som är till fördel för den unge skytten Kyle Rittenhouse, som av många ses som en hjälte. På onsdagen hotades en användare med avstängning sedan han publicerat en film som visar hur Rittenhouse erbjöd hjälp åt en sårad demonstrant.

Den judiskgrundade sociala plattformen Facebook censurerar nu inlägg och filmer som de anser stödjer den vite amerikanen Kyle Rittenhouse. Man har även utsett den för mord misstänkte ynglingen till en farlig person innan det ens varit någon rättegång, skriver Washington Times.

På onsdagen berättade den konservative youtubern Mark Dice att Facebook hotat att stänga av hans konto efter att han visat en video av Rittenhouse där denne erbjuder hjälp åt en sårad demonstrant.

Facebook har precis tagit bort en video som jag lagt upp som visar när Kyle Rittenhouse erbjuder hjälp till en sårad demonstrant i Kenosha och hotar nu att radera hela mitt konto, skrev Dice i ett Twitterinlägg.

Konservativa medier som Newsbusters och Breitbart tog upp hotet varvid Facebook i ett uttalande försvarade sitt handlande och i praktiken förklarade Rittenhouse – som de kallade för ”massmördare” – som skyldig.

— Vi har ser skjutningen i Kenosha som ett massmord och tar bort inlägg som stöder skytten, inklusive detta, uttalade en talesman för Facebook.

I en analys från den konservativa granskande gruppen Media Research Center påpekades emellertid att ”medan Rittenhouse visserligen har anklagats för mord, är han ännu inte dömd för mord”.

Den 17-årige Rittenhouse sköt i självförsvar tre antifascister vid ett upplopp i Kenosha i Wisconsin i USA. Videor från skjutningarna visar att han sköt i självförsvar när han angreps av AFA/BLM-mobben.


  • Publicerad:
    2020-09-03 17:30