INRIKES. En av Facebook-våldtäktsmännen åtalas igen, denna gång för grov misshandel av en ung man. Men även denna gång slipper afghanen utvisning från Sverige.

Reza Mohammed Ahmadi, känd från våldtäkten i Uppsala som livesändes på Facebook som ledde till att han dömdes till två år och åtta månaders fängelse, har återigen hamnat i rampljuset. Denna gång åtalas han, tillsammans med en kamrat, för att ha misshandlat en ung man grovt i centrala Uppsala förra sommaren. Personen ska ha fått både slag och sparkar mot hela kroppen. I åklagarens stämningsansökan står det:

Misshandeln är grov då den skett i numerärt överläge utan möjlighet för målsäganden att värja sig, då den fortsatt då målsäganden fallit till marken och bestått av allvarligt våld mot vitala delar på målsägandens kropp med icke ringa skador som följd.

Ahmadi är, förutom Facebook-våldtäkten och den ovannämnda misshandeln, tidigare dömd för flera andra brott. Trots att han inte har svenskt medborgarskap, utan ett afghanskt medborgarskap, så yrkar åklagaren i fallet inte på utvisning.

Källor:
Dömd för Facebook-våldtäkt – åtalad igen


  • Publicerad:
    2017-08-21 11:05