Under helgen har det varit festival i Trollhättan. Den drar runt 100 000 besökare varje år och folk vallfärdar till Oscarsbron för att se vattenfallspåsläppet där 300 000 liter vatten per sekund forsar ut från en fallhöjd på 32 meter. Men i år fick besökarna även ta del av det patriotiska budskapet från Organisationen.

Vid 11-tiden på lördagen samlades aktivisterna. Efter en kortare genomgång begav de sig till ett berg som ligger i anslutning till vattenfallet, där en banderoll med ”www.patriot.nu” hängdes upp, så att besökarna av vattenfallet tydligt kunde skåda den. Patrioterna beslöt sig för att vakta banderollen ifall antagonister skulle försöka att plocka ner den. Men inga försök gjordes. Efter drygt 1 1/2 timma tog aktivisterna själva ner den.

Man begav sig sedan ner till platsen där tusentals människor hade samlats för att återigen beskåda fallet. Nu hade man med sig banderollen och två av NU-medlemmarna ställde upp sig med den längs vägen, medan de andra startade försäljningen av Nationellt Motstånd.

Efter drygt 1 timme gjorde polisen ett kortare besök, tydligen uppskattade inte alla besökare det patriotiska budskapet som spreds. Men efter samtal och identifikation av den ansvarige på plats lämnade polisen området och försäljningen fortskred.

Under totalt 4 timmar pågick försäljningen av tidningen och folket i Trollhättan fick ta del av Organisationens Internetadress genom den 4.5 meter långa banderollen.


  • Publicerad:
    2003-07-20 10:48