Under lördagen samlades en del utav det tredje nästets aktivister för att tillbringa ett dygn ute i skön natur och god kamratskap.
Det blev en fullsmockad dag med flera föredrag och aktiviteter och samtliga närvarande var eniga om att hela arrangemanget var mycket lyckat.
Efter ca 5km vandring i medelsvår terräng så inleddes dagen med en välförtjänt fika i skogen. Direkt efter smörgåsarna var slukade så hölls ett praktiskt föredrag av en mycket skogsvan och erfaren aktivist som lärde ut lägerbyggning och hur man går till väga för att göra upp en eld. Alla fick hjälpas åt att bygga och senare också samla in ved som skulle räcka för att hålla elden igång hela dygnet. Där efter grillades det korv för att alla skulle hålla energin uppe till de kommande aktiviteterna som var ett praktiskt föredrag i hur man lägger förband, boxningsträning med efterföljande turnering, aktivist mot aktivist och slutligen teoretiskt argumentationsträning med väl valda frågor och argument att öva på som man ofta får höra på gatan. Det hanns också med ett gruppmöte och högläsning runt elden tillsammans med massor av skratt och vänskapliga diskussioner innan klockan var efter midnatt och det var dags för att sova.
Hälften av aktivisterna valde dock att sitta uppe ett bra tag till och njuta av friheten och tystnaden som skogen har att erbjuda tillsammans med goda kamrater.
 
Dagen efter så hjälptes alla åt att packa ihop lägret och städa upp så att platsen såg lika dan ut som innan man kom till platsen innan man vandrade de 5 kilometrarna tillbaka till civilisationens begynnelse igen.


  • Publicerad:
    2011-04-19 23:41