MÅNGKULTUREN. En palestinsk man boende i Ronneby kommun döms till fängelse för att ha försök våldta en kvinna i Ronneby och för att ha våldtagit en 14-årig svensk flicka i Kallinge.

I fredags dömdes den 21-årige palestiniern Ahmed Almajayda (19960816-9539) till 3 år och 6 månaders fängelse och 142 500 kronor i skadestånd för våldtäkt mot barn och för försök till våldtäkt. Våldtäktsförsöket var mot en vuxen kvinna och våldtäkten mot barn var mot en 14-årig svensk flicka.

Under natten mellan den 7-8 juli 2018 överföll Almajayda en kvinna som gick ensam på Möllebacksgatan i Ronneby. Kvinnan gick ensam för att hon strax innan hade bråkat med sin pojkvän och bett honom att lämna henne ensam. Almajayda som hade sett bråket passade på när pojkvännen hade lämnat kvinnan. Han kramade om henne mot hennes vilja förde in händerna innanför hennes byxor och trosor. Kvinnan slet sig loss och försökte springa från platsen men blev upphunnen. Almajayda grep tag i henne och trots att hon kämpade emot och skrek så lyckades han dra ner hennes byxor. I det skedet kom pojkvännen som hade ångrat att han lämnade sin flickvän tillbaks, vilket gjorde att Almajayda snabbt sprang från platsen.

Mitt på dagen den 29 juli 2018 på våldtog Almajayda en 14-årig svensk flicka i en lekstuga på lekplatsen vid Skolvägen i Kallinge. Han hade haft kontakt med flickan på snapchat och övertalat henne att möta honom där. Flickan som egentligen inte ville träffa honom hade tagit med sig en kompis, men när kompisen gick iväg för att prata i telefon så passade Almajayda på. Han drog in den 14-åriga flickan i lekstugan. Flickan ropade på hjälp, men kompisen var för långt bort för att höra och Almajayda sade snabbt åt henne att vara tyst. Inne i lekstugan pussade Almajayda först flickan och sedan tvingade han henne att suga av honom.

Detta är en bild från Almajaydas Facebook från polisens förundersökning. Klicka för större bild.

Om man tittar på området runt Skolvägen på en karta så ser man att Häggadalavägen 9 där Almajayda bor med sin familj bara ligger ungefär 200-400 meter ifrån skolan och det grönområde som ligger intill skolan där våldtäkten begicks.

Flickan blev våldtagen nära Almajaydas hem. Klicka för större bild.

Enligt Blekinge Läns Tidning så hade Almajayda pekats ut för våldtäktsförsöket redan innan våldtäkten på flickan. Trots att polisens utredning mot honom pågick så frihetsberövades han inte, vilket gjorde att senare kunde våldta flickan.

Källor:
Blekinge TR B1833-18 Dom 2018-09-21


  • Publicerad:
    2018-09-24 16:30