BROTT Jomark Polintan, S-politiker i Filipstad, döms av Värmlands tingsrätt till tre år och fyra månaders fängelse plus skadestånd.

Idag föll domen mot den socialdemokratiske politikern Jomark Polintan, som åtalats för sju fall av våldtäkt mot sin egen hustru.

Han frikänns från fem av dessa fall, men fälls för två fall av våldtäkt begångna år 2020 och 2021.

Straffet för dessa brott blir tre år och fyra månader i fängelse. Utöver detta ska han betala 248 400 kronor i skadestånd till hustrun.

Det var i höstas som Polintan, med rötter i Filippinerna, greps misstänkt för dessa övergrepp. Nordfront kunde då som första media gå ut med hans identitet.

Att Polintan enbart döms för två fall av våldtäkt beror bland annat på att hustruns pålitlighet enligt rätten går att ifrågasätta, då hon betett sig på ett sätt som kan tyda på frivilligt deltagande.

Detta har hon dock själv förklarat med att Polintan utövat kontroll över henne genom att undanhålla mediciner, medan han själv uppger att han undanhållit dem av ransoneringsskäl. Exakt varför medicinerna kontrollerats har Värmlands tingsrätt inte kunnat fastslå.