Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Fängslad nationell kämpe fyller år

Av Redaktionen, 2018-07-24
redaktionen@nordfront.se

INSAMLING. Nationalisten Martin Clausen dömdes till tre års fängelse för att ha försvarat sig själv och sina kamrater från en aggressiv vänsterpöbel. Idag fyller han år och därför uppmanar Kamratgruppen till donationer för att hjälpa honom att betala ett drygt skadestånd som följde med domen.

Nordfront har tidigare uppmärksammat Kamratgruppens arbete till förmån för den dömde nationalisten Martin Clausen, som avtjänar ett långt fängelsestraff efter en konfrontation med en grupp vänsterextremister.

På internationella kvinnodagen, den 24 mars, 2014 angreps en liten grupp nationalister av en betydligt större skara vänsterextremister i centrala Malmö. Att det förhåller sig på det sättet är ett faktum som även hovrätten bekräftade i sin dom, men trots detta dömdes Martin Clausen till hela tre års fängelse – för att ha försvarat sig själv och sina kamrater.

Kamratgruppen samlar in pengar till förmån för Clausen, för att hjälpa honom att betala skadeståndet på 400 000 kronor plus ränta.

Idag fyller Clausen år och Kamratgruppen har på Facebook återigen uppmärksammat hans situation:

Kamratgruppen har tidigare velat göra eventuella donatorer uppmärksamma på att man inte ska donera till insamlingen på bekostnad av annat nationellt engagemang. Detta enligt Martin Clausens uttryckliga önskemål.


  • Publicerad:
    2018-07-24 19:20