FALKENBERG. På en pizzeria i Falkenberg hittade polisen två halalslaktade får som fått halsarna avskurna. Polisen misstänker att det skett utan bedövning.

halalfår

De halalslaktade fåren. Foto: Polisen

Ett vittne ska ha fotograferat när två män i 30-årsåldern anlände med två får på ett gallersläp till pizzerian i Falkenbergs kommun. Vittnet tillkallade polis och när en patrull kom till platsen hittade man två döda får i ett skjul på pizzerian. Fåren ska ha fått halsarna avskurna och intill dem låg en blodig kniv.

Händelsen som skedde i juni förra året har nu lett till åtal gällande djurplågeri mot det båda männen. De misstänks för att ha slaktat fåren utan bedövning och låtit dem förblöda. Utöver djurplågeri åtalas även männen för brott mot djurskyddslagen efter att ha transporterat fåren i en gallerkärra där de spänts fast med spännband.

Väl framme vid pizzerian ska de ha kopplat loss kärran så den tippade och de båda fåren ramlade omkull. Vittnet som tog bilder och ringde polisen ska i samband med händelsen också ha fått utstå hot i stil med ”golar du din jävel, ska du få se”. För detta åtalas männen för övergrepp i rättssak.

Källa:
Får fick halsar avskurna på pizzeria


  • Publicerad:
    2016-01-19 07:30