STORBRITANNIEN. Brexit-profilen Nigel Farage sågar premiärminister Boris Johnsons avtal med EU inför viktigt extraval.

Kaoset kring Storbritanniens utträde ur EU fortsätter. Nu har Brexit-partiets ledare Nigel Farage – tidigare i UKIP – uttalat sig inför det viktiga omvalet den 12 december som ska avgöra ifall folkviljan att lämna EU kommer att respekteras av politikerna.

Farage kritiserar där Tory-ledaren tillika premiärministern Boris Johnson för att denne i sitt valmanifest helt släppt ”hotet” om ett Brexit utan avtal med EU, vilket den förre UKIP-ledaren föredrar.

— Ifall han [Boris Johnson] vinner valet på det här kommer vi aldrig att bli fria från EU:s regler, sa Farage.

Premiärministern, som tidigare utmärkt sig som Brexit-förespråkare, verkar dock visa sina riktiga inte helt genuina färger i och med att han vägrar en allians mellan hans Tories och Brexit-partiet.

— Det finns endast ett parti som erbjuder ett Brexit, och det är Brexit-partiet. Det som Boris erbjuder är en ”remainers” Brexit. Vi kommer vara bundna till EU i åratal och ha massiva pågående finansiella plikter. Det är inte Brexit. Det är därför jag ber honom att slänga avtalet med EU och verka för ett verkligt Brexit, fortsatte Farage.

Brexitpartiet gjorde en smärre succé i EU-valet i våras när de efter att ha funnits bara några månader kammade hem 30,52 procent av rösterna.

Även USA:s president Donald Trump har uttalat sig kritiskt mot Boris Johnsons avtal med EU. Trump menar att det hindrar USA från att handla med Storbritannien, vilket verkar vara hans främsta motiv för att stödja Brexit.

Källor:
Farage: Boris Deal Is ‘Remainer’s Brexit’ Where UK Will ‘Never Be Free from EU Rules’
Trump invades Brexit: ‘We can’t make’ US-UK trade pact with current EU deal & Corbyn’s ‘so bad’ for Britain, he tells Farage


  • Publicerad:
    2019-11-04 19:10